Antena 3, televiziunea „revoluţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua zi consecutiv, românii au urmărit programele informative ale televiziunilor, renunţând la obişnuitele filme şi emisiuni de divertisment.

Din lupta relatării protestelor stradale, Antena 3 a câştigat, pentru a doua oară consecutiv, cea mai mare audienţă. Postul grupului Intact a avut, duminică seara, între 19.00 şi 00.00, aproximativ 1,053 milioane de telespectatori pe minut (9 puncte de rating) şi 16,8% cotă de piaţă, în mediul urban, în rândul persoanelor de peste 18 ani. Pentru a-şi asigura performanţa, televiziunea de ştiri a scos la rampă vedetele postului: Radu Tudor, Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu. Audienţa a fost mai mare şi decât sâmbătă seara, când acelaşi post avea o medie de 819.000 de telespectatori pe minut.

Pe locul doi s-a aflat Antena 1, căreia filmul „Casino Royale" i-a adus 5,3% puncte de rating şi 9,9% cotă de piaţă. Pro TV s-a clasat abia pe locul trei, cu serialul „Totul despre sex" şi filmul „Beo­wulf şi Grendel", care au adus 561.000 de telespectatori (4,8 puncte de rating) şi o cotă de piaţă de 9,1%. Realitatea TV a înregistrat 3,5 puncte de rating, adică o medie de 409.500 de telespectatori pe minut şi o cotă de piaţă de 6,6%. La România TV s-au uitat doar 304.200 de oameni (2,6 puncte de rating), însumând o cotă de piaţă de 4,8%.

În total, audienţa medie a principalelor televiziuni de ştiri a fost de 1,7 de milioane de telespectatori pe minut, în intervalul 19.00-24.00, când au difuzat imagini în direct din Piaţa Univeristăţii şi din Piaţa Unirii, din Bucureşti. Numărul românilor care au urmărit la televizor luptele de stradă a fost mai mare duminică seara decât sâmbătă, când s-a înregistrat o medie de 1,5 milioane de telespectatori pe minut.

Programele de divertisment difuzate de Antena 1 şi Pro TV au rămas, aproximativ, la fel de urmărite: 1,1 milioane de telespectatori pe minut.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite