Animalele de companie moarte nu mai pot fi ingropate in batatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De acum incolo, deseurile de origine animala se neutralizeaza in unitati autorizate si cu aprobari sanitar-veterinare si de mediu, a stabilit guvernul, prin ordonanta. Potrivit actului normativ,

De acum incolo, deseurile de origine animala se neutralizeaza in unitati autorizate si cu aprobari sanitar-veterinare si de mediu, a stabilit guvernul, prin ordonanta. Potrivit actului normativ, activitatea de ecarisaj, desfasurata de catre unitati specializate in acest domeniu, cuprinde "colectarea, transportul, manipularea, depozitarea, procesarea si neutralizarea finala". Respectarea cerintelor specifice din domeniu este o obligatie atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.
Cetatenii trebuie sa-si transporte cainele mort la incinerare
Responsabile pentru neutralizarea cadavrelor de animale provenite din gospodarii sau a celor gasite moarte si carora nu li se poate identifica proprietarul sunt consiliile locale. Consiliile locale vor avea obligatia sa isi asigure instalatii de incinerare autorizate, folosite exclusiv pentru necesitatile proprii, sau sa incheie contracte cu unitati de ecarisaj. Crescatorii de animale au obligatia sa anunte, in cel mai scurt timp, consiliul local asupra mortii acestora. Unitatile de crestere a animalelor si abatoarele vor putea functiona doar daca detin instalatii proprii de incinerare autorizate. Noile reglementari interzic abandonarea, ingroparea sau depozitarea deseurilor de origine animala in alte conditii decat cele stabilite de legislatia in vigoare, sub sanctiunea unor amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei noi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite