Animale "verzi", de vânzare în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Mică din Sibiu are loc, zilele acestea, o expoziţie de flori. Printre "exponate" se numără şi trei figurine "verzi": o ursoaică împreună cu puiul ei şi o barză. Puiul de urs, din

În Piaţa Mică din Sibiu are loc, zilele acestea, o expoziţie de flori. Printre "exponate" se numără şi trei figurine "verzi": o ursoaică împreună cu puiul ei şi o barză. Puiul de urs, din iederă, poate fi achiziţionat cu 250 de lei, informează Rompres.

Ursoaica "verde" are peste doi metri şi este amplasată în faţa magazinului central Dumbrava. Figurinele "verzi" au fost realizate în Franţa, după modelele practicate în Roma antică, de grădinarii francezi din Luçon. Acestea au fost aduse la Sibiu şi donate oraşului, anul trecut, când municipiul a avut statutul de capitală culturală europeană.

Reprezentanţi ai primăriei din Sibiu au spus că cele trei "sculpturi" din iederă au costat 30.000 de euro. Iarna trecută, animalele "verzi" au fost ţinute la căldură, în serele unei societăţi comerciale din Sibiu.

Nu numai la Sibiu au apărut astfel de "animale". Pe esplanada din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti a fost amplasată luna trecută o "sculptură" din iarbă reprezentând o trăsură cu patru cai. Astfel de figurine vor fi din ce în ce mai multe în curând, în parcurile din Capitală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite