Anii de liceu sunt ani semipierduţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza sistemului imbecil de învăţământ din România, nouă ne sunt furate clipe de viaţă! Realizaţi câtă imbecilitate trebuie să fi existat în conducerea ministerului ăstuia de-a lungul anilor, dacă nu s-a reuşit implementarea unui sistem normal de învăţământ? Iată câteva motive pentru care liceul reprezintă, după umila mea părere, o bătaie de joc:

1 Faptul că nu există uniforme. (Jumătate dintre voi deja au exclamat “Whaaaaat???) Nu vă grăbiţi. Realizaţi că afirmaţia asta vine din partea unuia pentru care convenienţele sociale sunt “vax albina crema pura”… N-am mai purtat pantofi de ani de zile, iar la sindrofii merg în tenişi.

Utilitatea uniformei e cu totul alta. În primul rând, nu vor mai exista diferenţe între copiii de bani gata şi cei ale căror posibilităţi sunt extrem de limitate. În altă ordine de idei, e destul de deranjant să vezi în bănci o gamă atât de variată de ţinute şi trenduri: manelişti branduiţi cu Gucci, Armani, Calvin Klein, piţipoance branduite cu inele, beteală, sclipiciuri, ochelari de soare, cocalari veşnic în “treling” şi tricou cu Steaua, emo-işti îmbrăcaţi ca-n familia Addams, houseri îmbrăcaţi de parcă în secunda doi se urcă pe bancă şi încep dansurile alea penibile care se practică acum în cluburi etc. Băi, acum realizez că ce am enumerat până acum înseamnă cam 70% din tinerii ţării noastre. Aoleu mamăăăăă!!!

2 Faptul că elevii sunt obligaţi să reţină mecanic diferite informaţii, în loc să fie învăţaţi unde să le găsească, în caz de nevoie.

3
De ce nu studiază fiecare elev 4-5 materii alese de el/ea, iar restul să fie înglobate într-o singură disciplină: cultură generală?

4
Pentru că, din cauza liceului, românii sunt cum sunt: “La teorie…primii! La practică…”

5 Pentru că toată lumea e obligată să înveţe limba latină!!! Ce relevanţă are?!?!?! Dacă nu vrei să urmezi o carieră de lingvist, ce şanse ai să îţi mai aduci aminte vreodată în viaţă declinările alea “A, ae, am, a... us, i, o, um, o, e”. Băi, aştia sunt imbecili şi noi suntem şi mai imbecili că ne punem la mintea lor!

6 Pentru că eu nu mai ştiu nimic din chimie, fizică, biologie, istorie, geografie, economie…Tot ce ştiu, am învăţat de pe National Geographic, Discovery & stuff şi din cărţile pe care le-am citit din proprie iniţiativă.

7
Pentru că toate orele ar trebui să se desfăşoare precum orele de dirigenţie. Discutând, polemizând… De ce, pana mea, să citesc eu sau să mi se dicteze toate penibilităţile alea de comentarii, în loc să mă gândesc singur la ce am citit?! Şi de ce, puşca mea, să-mi înşire profesorii ăştia nişte date inerte pe tablă, în loc să vorbim omeneşte despre istorie?

8
Şedinţele cu părinţii reprezintă cea mai mare mizerie inventată de sistemul de învăţământ! În loc să ai întâlniri separate cu părinţii, îi chemi pe toţi la un loc să se simtă prost că poate a făcut fiul/fiica cine ştie ce tâmpenie şi află toată lumea. Şi dacă află toată lumea, părintele se simte extrem de rău şi-şi pierde luciditatea şi vine acasă şi…

9 Pentru că, din cauza salariilor mizerabile, meseria de profesor nu a fost deloc atractivă şi în sistem au pătruns tot felul de cretini care au orgasm intelectual, pentru că au puterea să pună note şi absenţe.

10 Pentru că elevii care gândesc şi au personalitate/originalitate devin nişte paria, în timp ce tocilarii sunt ridicaţi la rang de exemplu luminos. Băi nene! Eu fac în viaţă ce-mi place, mă încumet să cred că am un oarecare succes şi nu m-a întrebat nimeni ce note aveam în liceu… Nici măcar ce medie am avut la Bac! ;

Citiţi şi blogul mihaibendeac.wordpress.com.

În fiecare sâmbătă, în această pagină găsiţi Topu’ lu’ Bendeac. Articolul lui Mihai Bendeac este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite