"Angroul" de facturi de pe Soseaua Colentina, imposibil de inchis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege privind combaterea evaziunii fiscale nu are efect asupra vanzatorilor de facturi false. Ba parca sunt mai multi decat inainte, chiar daca pedeapsa a urcat de la 3 la 12 ani. Pentru ei,

Noua lege privind combaterea evaziunii fiscale nu are efect asupra vanzatorilor de facturi false. Ba parca sunt mai multi decat inainte, chiar daca pedeapsa a urcat de la 3 la 12 ani.
Pentru ei, raziile autoritatilor sunt echivalentul pauzelor de masa. Cum se termina actiunea, lantul facturistelor aliniate pe Soseaua Colentina din Bucuresti se reintregeste. Facturistii accepta in bransa numai membri ai familiei, astfel ca activitatea se desfasorara dupa reguli de clan. Copiii lor, care au cel mult 12 - 13 ani, sunt scoliti in fluturarea ,foii". Stiu sa miroasa un gabor de la distanta si au arta negocierii in sange. Cei mai multi se afla in perimetrul care incepe la Podul Colentina si se termina spre Niro si angroul Europa. Ieri puteau fi numarate 136 de persoane care agatau soferii, agitand facturi in alb. In zona - nici picior de politist. Aproape de statia RATB ,Sportului", doua tigancuse isi arata buricele si te imbie: ,Haidi, baietii! Care mai vrei o factura? Doua la 300 da mii!". ,Stampilate? Nestampilate? Am si la 150 da mii, in alb. Asta nu e moroita, ca la altii. Io-s cinstita!". Mica facturista a auzit de pedepse, dar nu-i pasa. ,Sunt minora si politistii n-au ce-mi face! Oricum, tata e pretenar cu multi gabori, rezolva el! Noi suntem bagati toata familia in afaceri d-astea". Comandantul Sectiei 7 Politie spune ca baietii lui isi fac treaba. ,De la inceputul anului am dat peste 3000 de amenzi, iar 30 de persoane au fost prinse in flagrant. I-am dus la Parchet, dar procurorii au dat scoatere de sub urmarirea penala, ca asa-i procedural. Abia de cand s-a transformat in infractiune avem doua dosare penale. Tipizatele fiscale sunt securizate si personalizate. In mai putin de doua ore se poate sti exact cine a facut o vanzare de facturi si poate fi tras la raspundere. Problema e cu cei care isi infiinteaza firme-fantoma, cumpara facturi, le vand in alb si apoi dispar. Prinderea celor care vand facturi la negru intra in sarcina politistilor, care ar trebui sa-i urmareasca si pe cei care cumpara facturile, pentru ca nu le pot folosi decat pentru evaziune fiscala".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite