Anghelescu - o viaţă şi o moarte pline de suspiciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băsescu. A urmat demisia soţiei lui Anghelescu. Cu doar câteva zile înainte, Băsescu declarase într-un interviu acordat ziarului Adevărul că oameni precum Anghelescu, mai devreme sau mai

Băsescu. A urmat demisia soţiei lui Anghelescu. Cu doar câteva zile înainte, Băsescu declarase într-un interviu acordat ziarului Adevărul că oameni precum Anghelescu, mai devreme sau mai târziu, vor plăti "factura minciunii".
13 iunie 2005- într-un interviu acordat ziarului Adevărul, preşedintele României, Traian Băsescu, îl acuza pe Florian Anghelescu de faptul că s-ar folosi de numele său pentru a-şi asigura protecţia. "Sunt unele persoane care vor să pară a fi foarte implicate cumva. Un personaj se numeşte Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune că este consilierul preşedintelui, ceea ce nu este adevărat. La fel se comportă şi domnul Anghelescu, ce încearcă să-şi creeze un sistem de protecţie afirmând în toate anturajele prin care circulă că împreună cu preşedintele stabileşte schimbări din funcţii, puneri sub urmărire penală. şi ca ei mai sunt destui. Mai devreme sau mai târziu îşi vor primi factura minciunii".
23 iunie 2005 - ANAF anunţă rezultatele controlului la firma "Anghelescu Industry SRL", producătoarea ţigărilor cu acelaşi nume. Controlul scoate la iveală o serie de nereguli, ce ar fi creat prejudicii de peste 650.000 de euro. "Este cel mai grav caz întâlnit (…) Este o sumă mare", declara şeful Fiscului, Sebastian Bodu.
23 iunie 2005 - Câteva ore mai târziu, Stana Anghelescu, soţia lui Florian Anghelescu, îşi dă demisia - "din motive personale" - din funcţia de consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu. În urmă cu numai o săptămână, Stana Anghelescu fusese cu soţul său la sediul ANAF, după ce firma acestuia a făcut obiectul unor controale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Vizita a fost confirmată şi de şeful ANAF, Sebastian Bodu".
31 august 2005 - Începe urmărirea penală a lui Florian Anghelescu pentru infracţiuni la Legea privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, după ce, în urma unui control efectuat de comisarii Gărzii Financiare la societatea acestuia, au fost descoperite zeci de mii de pachete de ţigări cu timbre false.
2 septembrie 2005 - Anghelescu se prezintă la sediul poliţiei şi află că are interdicţia de a părăsi Capitala.
10 decembrie 2005 - Anghelescu se prezintă la Parchetul General, după ce anchetatorii descinseseră la fabrica lui de ţigări din judeţul Prahova. Din sediul firmei Anghelescu Industry SRL, din localitatea Ceptura, anchetatorii au confiscat peste o sută de mii de pachete de ţigări care aveau aplicate timbre false. De asemenea, au mai fost confiscate şi 290.000 de timbre, aproape toate având aceeaşi serie. Potrivit procurorilor, Anghelescu Florian s-ar fi făcut vinovat de spălare de bani şi o evaziune fiscală de două milioane de euro.
11 decembrie 2005 - Procurorii au instituit măsura interzicerii de a părăsi ţara pe numele omului de afaceri.

Depresia este însoţită de idei de sinucidere
Ideea de a pune capăt vieţii este văzută ca o rezolvare a tututor problemelor, de către persoanele cu depresii, susţin psihologii. "În depresia uşoară, simptomele sunt fluctuante şi dau o afectare a stării generale. În depresia moderată apare şi o afectare a funcţionării, iar în depresia severă apare ideea de sinucidere", ne-a declarat dr. Murgur Ciumăgeanu, psiholog clinician. Despre Florin Anghelescu s-a spus că suferea şi de insomnie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite