Angela Merkel va vizita România în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, cancelarul Germaniei
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel va veni în vizită la Bucureşti în luna octombrie a acestui an, a anunţat joi la Bonn reprezentantul etnicilor germani în Parlamentul României, deputatul Ovidiu Ganţ, transmite Deutsche Welle.

Vizita este precedată, în iunie, de cea a şefului diplomaţiei de la Berlin, Guido Westerwelle, informează Deutsche Welle.

Ascultaţi aici interviul complet.

Sperăm cu toţii ca în toamnă să ne bucurăm de vizita cancelarului Angela Merkel, un semnal foarte clar în ceea ce priveşte relaţiile privilegiate, o situaţie pe care am avut-o, pe urmă nu am mai avut-o, s-a mai diminuat, a declarat Ovidiu Ganţ, aflat în Germania pentru o serie de întâlniri cu oficialităţi cu rang înalt ale landului Hessa.

România şi Germania ar putea semna un parteneriat strategic de tipul celui semnat cu Franţa,în contextul în care România şi-a propus să adere la spaţiul Schengen în 2011.

Fără o relaţie strânsă şi o colaborare cu Germania acest obiectiv nu se poate atinge, a afirmat deputatul.

Întrebat care sunt şansele ca restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii din Germania să fie ridicate, Ovidiu Ganţ a spus că toate semnalele pe care le primeşte economia germană din colaborarea cu mediul economic românesc, cu piaţa forţei de muncă românească, sunt extrem de bune.

Ce se produce în România, ce se lucrează în România vine pe piaţa germană. Nu există în momentul de faţă nicio maşină nemţească care să nu aibă componente produse în România, eu nu cred că există aşa ceva, a spus Ganţ.

Nu ar cumpăra din România, dacă nu ar fi de cea mai bună calitate, a adăugat deputatul.

Ganţ a subliniat că este foarte posibil să asistăm în curând la deschiderea completă a pieţei muncii din Germania pentru români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite