Angajaţii de la metrou ies joi in stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la metrou ies joi in stradă
Angajaţii de la metrou ies joi in stradă

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou a reprogramat mitingul salariaţilor Metrorex pentru joi 29 octombrie. Decizia de a amâna cu o zi ieşirea în stradă a angajaţilor de la metrou s-a luat deoarece nu s-a primit aprobarea din partea Primăriei Capitalei. Iniţial, protestele au fost programate miercuri.

Potrivit preşedintelui Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, după acest miting, dacă problemele nu vor fi rezolvate, va urma greva de avertisment şi greva generală.

Un comunicat al sindicaliştilor precizează: "USLM va organiza un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor  urmat de marş spre  Ministerul Finanţelor, în ziua de joi, 29 octombrie, între orele 11:00 - 13:00. Acţiunea se va desfaşura ca urmare a expirării Contractului Colectiv de Muncă la nivel Metrorex la data de 1 noiembrie şi a neaprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru Metrorex pe 2009".

La miting vor participa peste 2.000 de salariaţi, jumătate din angajaţii metroului, pentru ca restul să asigure transportul călătorilor, a declarat ieri, pentru NewsIn, Ion Rădoi.

Metrorex vor intra în grevă generală între 1-10 noiembrie dacă nu se va negocia un nou contract de muncă în care să fie stipulată o majorare salarială de până la 26%, au avertizat liderii de sindicat.

Ultima majorarea salarială a angajaţilor Metrorex a fost de 23%, în noiembrie 2008. Rădoi a precizat că salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se încadrează în medie la 1.500-1.600 lei.

Potrivit USLM, în 2009 numărul călătorilor s-a dublat, de la 300.000 pe zi în 2008, la 650.000 pe zi. De asemenea, s-a redus frecvenţa de circulaţie a trenurilor de la cinci la trei minute şi s-au dat patru staţii în exploatare, fără angajarea altor salariaţi.

Rădoi a menţionat că subvenţia de la bugetul de stat s-a micşorat cu trei milioane de lei în acest an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite