Angajaţii Primăriei Orşova sunt dispuşi să uite de radiaţii pentru un spor de 10 la sută la salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 90 de funcţionari publici ai Primăriei Orşova, judeţul Mehedinţi, susţin că antena de pe clădirea unităţii generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă

Cei aproximativ 90 de funcţionari publici ai Primăriei Orşova, judeţul Mehedinţi, susţin că antena de pe clădirea unităţii generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă dăunătoare şi că nu pot lucra în aceste condiţii grele decât cu un spor de 10 la sută la salariu.

Primarul urbei, Constantin Negulescu, ne-a declarat că le va da aceşti bani ,,nemunciţi" începând cu luna iulie a anului 2006 pentru a evita una dintre sutele de plângeri penale sau procese intentate de subordonaţi sau consilieri locali. Peste 1,5 miliarde de lei vechi vor fi alocate din bugetul local, lunar, pentru acest spor. Pentru a arăta că sunt îndreptăţiţi să primească aceşti bani în plus, subalternii lui Negulescu susţin că au adus la Orşova specialişti din cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii Bucureşti care au efectuat măsurători. Liderul sindicatului "Dierna 2003" din cadrul Primăriei Orşova, Mircea Brâncoveanu, a declarat că specialiştii au găsit un câmp electromagnetic de radiofrecvenţă care a depăşit limita admisă. "Acest demers l-am iniţiat din luna iulie a anului 2006, dată de la care ne vom primi acest spor. Specialiştii au stabilit că expunerea la câmpurile electromagnetice cu valorile densităţii de putere echivalente undei plane exprimate în W/metri pătraţi depăşeşte valoarea nivelului de referinţă din anexa 76 tabelul 1 din Hotărârea de Guvern 1136 din 30-VIII-2006. Domnul primar a văzut aceste măsurători de specialitate şi a fost de acord să ne dea aceste sporuri", ne-a declarat liderul de sindicat. Acesta ne-a mai spus că nu antena emite radiaţii, ci aparatura care e anexată acesteia, mai precis o staţie de tip MAXON cu ajutorul căreia comunică poliţiştii comunitari între ei ori primăria cu alte autorităţi din Mehedinţi.

"Eu nu ştiu ce radiaţii vătămătoare emite o antenă care trebuie să fie la orice primărie pentru apărarea civilă, pentru poliţia comunitară şi pentru comunicare în interes public. Le voi acorda acest spor de antenă sau de radiaţii cum zic ei, însă părerea mea este că acest lucru permis de lege este o mare greşeală!", ne-a declarat primarul Constantin Negulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite