Angajaţii Primăriei Oradea au fost premiaţi în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii municipalităţii au primit stimulente de peste 577.000 de lei. Din trei în trei luni, Primăria Oradea îşi recompensează angajaţii pentru munca depusă. Banii pe care aceştia îi primesc sunt sume deloc neglijabile.

După ce în luna decembrie a anului trecut edilii au acordat stimulente pentru angajaţii din primărie, în valoare de 830.000 de lei, acum angajaţii municipalităţii sunt gratulaţi cu alţi bani. În total, 294 de salariaţi au primit stimulente în valoare totală de 370.972 de lei, 180.000 de lei au fost destinaţi pentru 175 de angajaţi ai AIO, în timp ce 49 de salariaţi de la Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor au primit stimulente totale de 26.780 lei.

Bani de premii, din amenzi şi falimente

Din sumele încasate în urma acţiunilor de executare silită, insolvenţă, falimente, amenzi sau sume atrase suplimentar din activitatea organelor de specialitate din cadrul instituţiilor care administrează creanţele fiscale, un procent de 15% se constituie ca fond de stimulente, distinct de bugetul local, cu destinaţia acordării lor salariaţilor.
„Sumele atrase prin aceste acţiuni în perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2009 sunt de 5,3 milioane de lei, din care 577.752 lei au fost constituiţi în fondul pentru stimulente, pentru angajaţii primăriei, ai Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) şi cei ai Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor”, spune Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Directori stimulaţi regeşte

Ca şi la precedenta rundă de stimulente, campioni sunt directorii direcţiilor din Primăria Oradea. Cea mai mare sumă pentru această rundă de stimulentele a intrat în buzunarele lui Horia Jarca, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.
Pe lângă cei 6.000 de lei încasaţi în decembrie, Jarca a mai primit zilele trecute alţi 4.500 de lei. Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice, a completat bugetul familiei cu 4.200 de lei, mai puţin cu 2.600 de lei decât a încasat în decembrie. Aceeaşi sumă, 4.200 de lei, a intrat şi în contul lui Tănase Miculescu, adjunctul lui Florea de la Direcţia Economică. Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare Durabilă şi Finanţări Externe a fost „stimulat” cu 2.500 de lei, sumă aproximativ egală cu cea primită de Boloş şi în decembrie.
De la această „premiere” nu au fost uitaţi nici „pălmaşii” din administraţia locală. Portarii, femeile de serviciu sau simpli angajaţi au fost trecuţi pe lista cu stimulente. Astfel, dacă o femeie de serviciu din primărie a primit 500 de lei, doi dintre cei mai destoinici portari ai instituţiei au mers acasă la familii cu câte un stimulent de 1.300 de lei.
Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al primăriei spune că „suma minimă acordată unei persoane a fost de 500 de lei, iar cea maximă de 4.500 de lei, însă aceste sume sunt brute”.

Buget pe minus

Din cauza nerealizării veniturilor prognozate, Consiliul Local Oradea a decis rectificarea negativă a bugetului local, încă din luna decembrie. Cu toate acestea, de la rectificarea negativă au fost identificate surse pentru acordarea în două rânduri a stimulentelor pentru salariaţi. Reprezentanţii primăriei susţin însă că Ordonanţa de Guvern 92/2003 îi obligă să acorde aceste stimulente, fondurile neputând fi folosite în alte scopuri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite