Angajaţii Electrica Serv intră în luptă pentru cumpărarea companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia salariaţilor intenţionează să se asocieze cu firma americană de avocatură Williams Mullen Strategies După privatizarea a cinci filiale de distribuţie ale Electrica, AVAS va

Asociaţia salariaţilor intenţionează să se asocieze cu firma americană de avocatură Williams Mullen Strategies

După privatizarea a cinci filiale de distribuţie ale Electrica, AVAS va scoate la vânzare şi filiala de întreţinere a reţelelor, Electrica Serv. Şi pentru că, pe acest segment, există o competiţie redusă, interesul pentru această companie este maxim, mai ales din partea marilor grupuri energetice care au cumpărat şi firmele de distribuţie.

Salariaţii şi firma americană de avocatură vor să înfiinţeze un consorţiu care să aibă drept de preempţiune asupra acţiunilor Electrica Serv. "Am trimis o scrisoare de intenţie la AVAS, prin care le-am comunicat că intenţionăm să participăm în consorţiu cu firma ameriană Williams Mullen Strategies la privatizarea Electrica Serv. Intenţionăm să cumpărăm pachetul integral de acţiuni la Electrica Serv", a declarat, agenţiei Mediafax, directorul general al Electrica Serv, Mihai Rădulescu.

Electrica a aprobat deja demararea procedurilor de privatizare a filialei sale de servicii şi selectarea, în acest sens, a unui consultant. Deşi nu s-a stabilit încă o strategie exactă de privatizare, Electrica Serv ar putea fi restructurată, prin împărţirea ei în opt companii cu personalitate juridică, aferente celor opt societăţi de distribuţie a electricităţii. Măsura ar putea fi aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă până la finele lunii august.

Presiuni pentru desfiinţarea societăţii

"Există presiuni la AVAS, la guvern sau la alt nivel, nu pot spune cu precizie, în urma cărora s-a stabilit analizarea posibilităţii de a desfiinţa Electrica Serv", a spus Rădulescu.

Atât Enel, cât şi CEZ şi-au exprimat anul trecut intenţia de a prelua sucursalele Electrica Serv aferente distribuţiilor de electricitate pe care le controlează, adică Electrica Banat, Dobrogea şi Muntenia, respectiv Electrica Oltenia. Directorul general adjunct al E.ON Moldova Distribuţie, Ferenz Csulak, a declarat, recent, că firma intenţionează să cumpere Electrica Serv din Moldova, pentru a reduce costurile pentru mentenanţa reţelor.

"În urmă cu o lună am trimis premierului şi ministrului economiei o scrisoare de intenţie. (...) Pentru lucrările de mentenanţă nu prea ai la cine să apelezi, iar preţurile au crescut de trei ori. Noi a trebuit astfel să reducem de trei ori investiţiile în mentenanţă", a afirmat atunci Csulak.

În replică, Rădulescu a precizat că Electrica Serv a redus la jumătate costurile operaţiunilor din Moldova şi a acuzat modul "arogant" al E.ON de a trata cu firma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite