Angajaţii Curţii de Apel Craiova lucrează în toalete publice transformate în birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Curţii de Apel Craiova sunt nevoiţi să lucreze în birouri improvizate în toalete publice, din cauza lipsei de spaţiu. Instanţa a organizatat o licitaţie pentru obţinerea unui sediu adecvat.

Şeful Secţiei Penale a Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie, a declarat, joi, pentru Mediafax, că este nevoie ca instanţa să închirieze un nou sediu întrucât în actualul imobil nu mai sunt spaţii în care personalul să-şi desfăşoare activitatea.

"Noi avem cinci secţii şi trei săli de judecată. În mod normal, fiecare dintre aceste secţii ar trebui să aibă fiecare sala ei de judecată. Însă noi, având doar trei săli, avem două secţii pe sală. Doar Secţia penală are o sală, iar în măsura posibilităţii intră şi o altă secţie pe aceeaşi sală", a mai spus judecătorul Aurel Ilie.

Purtătorul de cuvânt al CA Craiova a afirmat că din cauza lipsei de spaţii, o parte din toaletele destinate publicului au fost transformate în birouri.

"Avem birouri de grefă care nu au nicio deschidere spre exterior. Am fost nevoiţi să transformăm toaletele pentru public, fie în spaţiu pentru birouri, fie spaţiu pentru copiatoare, pentru scanere sau calculatoare. La una dintre toaletele din curte pentru public s-a renunţat şi am făcut acolo Birou de Expediţie", a spus Aurel Ilie.

Se pare că problema spaţiului este mai veche, însă până în prezent nu s-a găsit nicio soluţie.

"Spaţiul în care activăm în prezent a devenit insuficient, şi nu de ieri, de azi, ci de mai multă vreme. De-a lungul timpului, prin modificările legislative, schema noastră de personal s-a mărit, iar acum numărăm 213 salariaţi - judecători şi personal auxiliar. Solicitări pentru obţinerea unui spaţiu au mai fost făcute. Chiar în 2004 - 2005 se punea problema să rupem o parte din instanţă şi s-o mutăm într-un alt spaţiu, dar nu s-a materializat nimic", a mai adăugat şeful Secţiei Penale.

"S-a decis să căutăm un spaţiu care să nu fie mai mic de 2.300 metri pătraţi. Nu pot să spun limitele de chirie pe care noi le-am cerut, pentru că suntem încă în proces de negociere pentru spaţiu. Caietul de sarcini l-au ridicat în jur de şapte sau opt persoane juridice, dar ofertă au depus doar două", a declarat judecătorul Aurel Ilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite