Andrei Gheorghe, suspendat prin SMS de la Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul TV Andrei Gheorghe susţine, într-un interviu acordat ziarului "Adevărul", că a avut un ton ridicat cu poliţiştii care l-au oprit în trafic, cauzat de faptul că aceştia chemaseră

Realizatorul TV Andrei Gheorghe susţine, într-un interviu acordat ziarului "Adevărul", că a avut un ton ridicat cu poliţiştii care l-au oprit în trafic, cauzat de faptul că aceştia chemaseră paparazzi.

Adevărul: Domnule Andrei Gheorghe, poliţiştii spun că nu i-aţi înjurat, reporterii "Cancan" susţin că, în afară de un limbaj trivial la adresa agenţilor, i-aţi fi şi scuipat. Cum comentaţi?

Andrei Gheorghe: Nu, nu i-am scuipat. Am oprit la semnul lor, dar le-am spus: "Să nu daţi asta la un paparazzi!".

Am stat cu ei în intersecţie, nelăsându-mă să intru în maşină. După 40 de minute de aşteptare, când am văzut paparazzi, am avut această reacţie. O reacţie de frustrare, de jignire, de nedreptate. "Păi ce, voi sunteţi Poliţia Română, să răspundeţi la comenzile unui ziar? Cum să nu fiu enervat? "Nu vă e ruşine! e o bătaie de joc să fii poliţist şi să faci astfel de lucruri. E ridicol. Foarte urât!". Cam asta le-am spus. Cum să scuipi un poliţist de faţă cu cameramani? Erau două echipaje de poliţie şi un poliţist călare. Mă săltau de nu mă vedeam...

De ce credeţi că aţi fost oprit în trafic? V-a urmărit cineva?

A venit un poliţist pe motocicletă şi mi-a spus să trag pe dreapta. L-am întrebat de ce, pentru ce motiv mă opriţi? "Nu-mi trebuie un motiv, pentru că ai geamuri fumurii la maşină", mi-a răspuns.

Vi s-a reţinut permisul de conducere, iar paparazzii care v-au urmărit au susţinut că aţi consumat o cantitate mare de vodcă…

Veneam de la Uptown, unde am consumat Grappa, este o ţuică italienească, ce se bea în pahare de 20 de grame. Am băut trei shot-uri de Grappa, 60 de grame, aproximativ două pahare de vin sau o sticlă de bere. Aveam o alcoolemie de 0,17 la mie. Era corect, plătesc pentru gesturile pe care le fac şi plătesc prin carnet. Poliţia şi "Cancan" cum plătesc ?

Ce intenţionaţi să faceţi ?

Am fost la "Muşat şi asociaţii" să văd dacă pot să dau în judecată poliţia. Este o casă de avocatură serioasă care o să-mi spună dacă putem avea un proces sau nu. Pot să pun următoarele întrebări: de ce am fost ţinut în intersecţie 40 de minute? De ce au refuzat poliţiştii să-mi dea etilotestul?

Cum comentaţi decizia trustului Realitatea Media de a vă suspenda până la clarificarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul?

Stiţi ce e ciudat? Atunci când eram vinovat, Media Pro a fost alături de mine, iar acum, când sunt nevinovat, Realitatea se dezice. Nu m-a întrebat nimeni ce s-a întâmplat. Eram în timpul meu liber. E ca şi cum dumneavoastră vă duceţi la redacţie şi sunteţi concediaţi că s-a scris în presă că vă bateţi copiii.

Cum vi s-a dat "vestea" suspendării?

Eu am fost informat printr-un SMS de la Sergiu Toader (preşedintele grupului Realitatea Caţavencu - n.r.).

Ce veţi face în aceste condiţii?

La un asemenea gest nu pot să gândesc ce o să fac. Nu am cum să computez. Nu ştiu ce voi face! Eram pe ultima sută de metri de pregătiri cu emisiunea "Meciul serii".

Cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu aţi vorbit?

Nu, dar de ce să vorbesc din moment ce mi s-a comunicat o decizie pe care eu nu o pricep şi pentru care eu nu am fost întrebat?

Nu m-a întrebat nimeni de la Realitatea ce s-a întâmplat. Eram în timpul meu liber.
Andrei Gheorghe,
realizator TV

Susţinut de Sârbu în 2003

În aprilie 2003, Andrei Gheorghe, pe atunci angajat al Pro TV, a fost acuzat de consum de droguri în urma "dezvăluirilor" unei reviste mondene. În momentul în care s-a prezentat la Parchet, Andrei a fost însoţit, în semn de prietenie, chiar de către Adrian Sârbu, preşedintele Media Pro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite