Andreea Grecu, manager cultural, despre "Demolarea României": Statul nu duce lipsă de resurse ci, mai degrabă, de idei şi planuri viabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul cultural Andreea Grecu se alătură campaniei lansate de Adevărul şi susţinută de spunesitu.ro în legătură cu situaţia patrimoniului naţional, considerând că nu lipsa resurselor financiare se află la originea degradării patrimoniului cultural, ci lipsa de idei şi planuri viabile pentru atragerea acestor fonduri.

„Există o opinie generalizată potrivit căreia autoritatea, Statul, duce lipsă de resurse, în special financiare. Este, mai degrabă, o lipsă acută de idei, de planuri viabile care să atragă resursele a căror insuficienţă sau inexistenţă sunt atât de deplânse în spaţiul public de dezbatere. Una dintre idei este investiţia în educaţie, este introducerea unor ore, unor cursuri de instruire a tinerilor elevi care să fie responsabilizaţi ca viitori cetăţeni, oameni maturi ce vor decide să îşi arunce gunoaiele la coş şi să lase curat traseul parcurs în şantierul arheologic, să lase pietrele din zidurile cetăţilor vizitate la locul lor şi să nu le transforme în „suveniruri”, este de părere Andreea Grecu. Ce putem face pentru a proteja vestigiile istoriei noastre?

 Click aici şi spune şi tu ce putem face pentru a proteja vestigiile istoriei noastre?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite