Andrea, una dintre prostituatele lui Clămparu: "I-am spus că nu vreau să lucrez ca prostituată, iar el mi-a dat un pumn"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Madrid, a avut loc prima înfăţisare în procesul lui Ioan Clămparu, şeful celei mai temute şi puternice reţele de trafic de carne vie de pe continent. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de 28 de ani de închisoare. Infractorul a fost deja condamnat la 13 ani de închisoare în România.

Andrea, numele fictiv care i s-a dat singurei martore în procesul contra lui Ioan Clămparu, zis şi "Cap de porc", povesteşte calvarul pe care l-a trăit în anul 2000, atunci când a cunoscut un bărbat pe nume Mihail, care i-a plătit transportul până în Spania, unde tânăra urma să lucreze ca ospătar.

"M-a dus într-un apartament din Carabanchel Alto", îşi aminteşte Andrea. Acolo locuia încă două fete, iar una dintre ele făcea pe şefa. "Îmi amintesc că i-am spus Monicăi că nu vreau să mă ocup cu aşa ceva", continuă să povestească tânăra. Nimeni, însă, n-a băgat-o în seamă. La o zi după ce a ajuns în Spania, Andrea, atunci în vârstă de doar 17 ani, a fost dusă în Casa de Campo, acolo unde i s-a spus că trebuie să se prostitueze. "N-am avut altă opţiune. A doua zi i-am spus lui Clămparu că nu vreau să lucreze ca prostituată, iar el mi-a dat un pumn", a mărturisit fata în faţa tribunalului ieri dimineaţă. Andrea a venit la proces cu faţa acoperită şi cu ochelari de soare, ca să nu fie recunoscută de membrii reţelei de prostituţie.

Fetele care erau aduse în Spania pentru a se prostitua erau duse într-un apartament, în care erau două matroane. Li se luau paşapoartele şi erau trimise să se prostitueze în zona Casa de Campo din Madrid, de la 10 seara până la 5 dimineaţa. Clămparu, un bărbat robust, înalt de aproape doi metri, le bătea pe cele care încercau să evadeze sau nu doreau să muncească, relatează ziarul spaniol El Pais.

Clămparu era şeful reţelei de prostituţie care aducea fete din România, minţindu-le că vor avea un loc de muncă decent, pe care ulterior le obliga să se prostitueze. Cele care se împotriveau erau crunt bătute de "Cap de Porc" şi acoliţii săi. Femeile pe care le racola din România ajungeau de cele mai multe ori în Spania cu ajutorul unui paşaport fals.

În România, Clămparu a fost condamnat la 13 de ani de închisoare şi este pasibil de o pedeapsă de 28 de ani în Spania, acolo unde este acuzat de proxenetism, trafic cu minori, dar şi pentru că a obligat una dintre prostituatele sale minore să avorteze.

Clămparu a fost urmărit de poliţia europeană, fiind unul dintre cei mai căutaţi infractori. În Italia şi România, acesta a fost acuzat de trafic de persoane şi trafic de droguri. La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, "Cap de Porc" s-a predat, pentru că, spune el, s-a săturat să tot fugă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite