Andrada, victimă a curentului "Emo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 12 ani, o fetiţă a ales să se sinucidă, considerându-se o povară pentru familie O elevă de 12 ani, din Bucureşti, s-a sinucis, luni, aruncându-se de la etajul zece al blocului

La doar 12 ani, o fetiţă a ales să se sinucidă, considerându-se o povară pentru familie

O elevă de 12 ani, din Bucureşti, s-a sinucis, luni, aruncându-se de la etajul zece al blocului în care locuia. Fata a lăsat un bilet de adio, în care îşi ruga mama să o ierte pentru tot ce a făcut.

Nenorocirea s-a întâmplat luni după-amiază, în jurul orei 17.00, în cartierul Pantelimon. Andrada Alexandra Mocănescu era elevă în clasa a VI-a A, la Şcoala nr. 62. Colegii spun că fata nu a fost luni la cursuri. Tot ei povestesc despre o despărţire recentă de iubitul ei, Vasile, în vârstă de 16 ani.

Se pare că înainte să se sinucidă îi spusese acestuia că se va omorî. Pe biletul lăsat de Andrada şi adresat mamei, scria: "Te rog să mă ierţi pentru tot răul pe care ţi l-am făcut. Ştiu că sunt o povară pentru tine. Am făcut ceea ce trebuia să fac. Ai grijă de tine. Te iubesc".

Ieri, trupul neînsufleţit al Andradei a fost adus acasă. Pe holul din faţa apartamentului unde locuia Andrada erau lumânări aprinse. Familia nu a vrut să stea de vorbă cu nimeni.

Câţiva dintre colegi ne-au spus că au aflat de moartea fetei dintr-un SMS. "Am primit un mesaj, ieri, de la un băiat, că Andrada a murit", ne-a povestit Alexandru Bădescu, coleg de-al fetei.

Un altul ne-a spus că fata era "Emo", asculta rock, se machia cu negru pe la ochi şi avea un mod ciudat de a se îmbrăca. Directorul adjunct al şcolii unde a învăţat fata, Dumitru Ungureanu, ne-a povestit că o cunoaşte pe Andrada din clasa I, dar nu crede că ar fi făcut parte din vreo grupare de genul "Emo".

Tristeţea ca stil de viaţă

Curentul "Emo" este foarte răspândit în Occident şi are ca adepţi tineri care se îmbracă în negru, zâmbesc foarte rar, au coafuri ciufulite care să le acopere faţa, sunt depresivi şi au înclinaţii către suicid. Poartă combinaţii ciudate de haine şi o geantă tip poştaş.

Adepţii "generaţiei Emo" fac parte din noul val de adolescenţi, care au făcut, practic, o modă din tristeţe. Retraşi, melancolici, antisociali, tinerii care îmbrăţişează acest stil de viaţă suferă o dramă interioară cauzată fie de despărţirea de persoana iubită, moartea cuiva drag sau după o mare depresie. "Emo" vine de la cuvântul "emoţie".

Rădăcinile lui vin din anii "80, când emo desemna un subgen al rockului. În timp, genul a căpătat alte semnificaţii. Emo kids sunt o combinaţie de goth kid, rock kid şi punk kid, de la fiecare dintre aceste subgenuri preluând câte ceva, din muzică, stil şi atitudine.

"Se sinucid pentru a rămâne în memoria celorlalţi"

Medicul Diana Stoian, specialistă în consiliere psihologică pentru copii, crede că unii adolescenţi se sinucid "pentru a demonstra ceva sau pentru a rămâne în memoria celorlalţi". "Este foarte greu să calculeze consecinţele faptelor lor şi reacţionează la nivel de impuls", susţine Diana Stoian.

Ea mai arată că, la vârsta de 12 ani, copiii nu sunt responsabili şi nu iau în calcul posibilele consecinţe ale faptelor lor. De altfel, mai mulţi specialişti consideră că adolescenţii care devin adepţi ai curentului "Emo" trăiesc într-o lume a lor, fiind foarte uşor de impresionat.

Andrada era "Emo", asculta numai rock, se machia cu negru pe la ochi şi se îmbrăca extravagant. Profesorii nu îi făceau nimic pentru că învăţa bine
coleg al Andradei

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite