Andra: "Tata a fost primul meu spectator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista va cânta, duminică seară, la cea de-a VI-a ediţie a galei de decernare a Premiilor Radio România Actualităţi. O voce inconfundabilă, o artistă complexă, care a reuşit, prin

Artista va cânta, duminică seară, la cea de-a VI-a ediţie a galei de decernare a Premiilor Radio România Actualităţi.

O voce inconfundabilă, o artistă complexă, care a reuşit, prin muzică, să câştige rapid inima publicului. O ştim sub numele de Andra, fata din Câmpia Turzii, care cântă şi ne încântă cu fiecare apariţie. Încă de la intrarea ei în showbizul autohton, solista continuă să fie recompensată cu premii muzicale sau discuri de aur, platină sau diamant pentru albumele vândute.

Copilăria ei a fost un cântec şi a crescut cântând. Talentul l-a moştenit din familie, unde "toată lumea cânta. Părinţii m-au susţinut
să-mi îndeplinesc visul de a fi cântăreaţă.

Tata a fost primul care m-a încurajat să cânt, a fost primul meu spectator şi primul meu profesor de muzică. Împreună cu el, mi-am construit cariera şi îi mulţumesc pentru asta", ne-a spus Andra. Ea a susţinut primul spectacol pe scena Casei de Cultură din Câmpia Turzii, la vârsta de şapte ani, unde a cântat ca invitată de onoare la concursul "Tip Top Minitop".

Doi ani mai târziu, participă la concursul naţional "Pe fir de baladă", desfăşurat la Târgu Jiu, unde este distinsă cu menţiune. La 11 ani, obţine deja Premiul I la Festivalul-Concurs de Interpretare Folclorică "Toamna Arieşană", organizat de Centrul pentru Valorificarea Creaţiei Artistice Cluj.


Costi Ioniţă a pariat pe Andra


"De mică, am cântat absolut orice auzeam şi-mi plăcea, dar începuturile mele pot spune că sunt legate de muzica folclorică. Apoi am vrut să încerc şi altceva", îşi aminteşte artista. Împreună cu tatăl ei, Alexandru Mihai, Andra hotărăşte să-şi înceapă cariera în muzica uşoară în Capitală. Astfel, participă la un concurs pentru admiterea în şcoala minivedetelor, unde este acceptată împreună cu alţi 11 copii, din 450 de participanţi.

Intrarea în showbizul autohton, la doar 14 ani, i-a fost însă facilitată de Costi Ioniţă. În studioul lui, Andra a înregistrat albumul de debut: "Costi a fost unul dintre oamenii care au crezut în talentul meu, care au pariat pe mine şi pe calităţile mele vocale". La începutul carierei, solista a fost sfătuită să cânte manele pentru a se îmbogăţi rapid. "Nu este un gen care să mi se potrivească. Îmi place să cred că transmit ceva cu fiecare dintre piesele mele pop sau piesele din muzica populară. Am încercat, în glumă, să văd cum mi-ar <> cu o manea în braţe, dar stilul meu rămâne muzica uşoară", este convinsă ea.


Imagine versus succes


În zilele noastre, tot mai mulţi artişti îşi concentrează atenţia asupra imaginii, în detrimentul calităţilor interpretative. În ceea ce o priveşte pe Andra, solista susţine că imaginea este importantă, dar nu suplineşte talentul: "Eu m-am bazat în exclusivitate pe voce. Când urc pe scenă, aduc vocea în faţa publicului, nu rochiile şi coafura. Consider că este mult mai importantă şi mai durabilă emoţia pe care o transmiţi prin melodiile tale, prin felul în care le cânţi decât prin hainele pe care le porţi.

Asta nu înseamnă că neglijez această latură foarte importantă în cariera oricărui artist, dar la mine nu totul se concentrează pe acest aspect". Solista îşi protejează corzile prin pauze vocale foarte riguroase, perioade în care iubitul ei, Cătălin Măruţă, este nevoit să comunice cu ea în scris. De asemenea, leacurile băbeşti recomandate de bunica ei sunt frecvent utilizate: "Beau ceaiuri din plante magice, ştiute numai de bunica mea. Nici nu ştiu dacă într-adevăr au un efect medical, dar gândul că bunica are secrete imbatabile nu m-a părăsit niciodată".

>> Din primii bani câştigaţi din muzică, am cumpărat un ceas de mână. Mereu întârziam şi mi-am zis că, poate, mă dau pe brazdă. Am reuşit!

Dansează pentru ca Denis să meargă din nou

Publicul spectator o va vedea din nou pe Andra pe ringul de dans. În cel de-al cincilea sezon al emisiunii-concurs "Dansez pentru tine", cântăreaţa luptă pentru ca un copil să zâmbească din nou. "Voi face orice efort pentru un rezultat bun, pentru că, de data asta, este vorba despre un copil. Denis Tâmplaru este un băieţel în vârstă de 11 ani din Arad, care este foarte talentat la muzică, dar care merge în cârje. Este un copil extraordinar, plin de viaţă, vorbăreţ şi talentat.

Drama lui a început la vârsta de doi ani, când, în urma unui accident de circulaţie, a rămas paralizat. Au urmat ani grei în care Denis a luptat pentru a merge din nou. El îşi doreşte foarte mult să aibă un clarinet şi un pian şi să poată continua orele de muzică. Eu dansez pentru a-i împlini acest vis şi pentru ca el să meargă din nou." În această ediţie, partenerul de dans al Andrei va fi Cornel Ogrean.

Despre investiţii şi proiecte

Andra ne-a mărturisit că, iniţial, nu a privit muzica drept o afacere, însă în prezent trăieşte numai din această activitate. În viitorul apropiat, vedeta va evolua în spectacole alături de un band de instrumentişti: "Îmi doresc să ating un nou prag în cariera mea. Sper ca totul să decurgă precum am plănuit", ne-a mărturisit Andra. "Din primii bani câştigaţi, am cumpărat câte ceva pentru fiecare dintre membrii familiei. Eram foarte mândră de mine. Pentru mine, am luat un ceas de mână.

Mereu întârziam şi mi-am zis că, poate, mă dau pe brazdă. Am reuşit!", a declarat solista pentru "Adevărul". Cea mai importantă investiţie a ei rămâne apartamentul achiziţionat în Capitală, pe care l-a amenajat după gustul său.

>> Am încercat, în glumă, să văd cum mi-ar "sta" cu o manea în braţe, dar stilul meu rămâne muzica uşoară

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite