Anchetatorul lui Hayssam spune că a cerut întărirea pazei la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a efectuat ancheta în dosarul răpirii jurnaliştilor români, dar şi cel care a cerut revocarea mandatului lui Omar Hayssam, îşi asumă partea lui de vină.

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a efectuat ancheta în dosarul răpirii jurnaliştilor români, dar şi cel care a cerut revocarea mandatului lui Omar Hayssam, îşi asumă partea lui de vină.
Anchetatorul consideră însă că demiterea sa este consecinţa faptului că în aprilie a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara pentru Hayssam. Ciprian Nastasiu a precizat, într-un interviu acordat BBC, că solicitarea sa de revocare a mandatului de arestare preventivă a sirianului s-a bazat în mare parte pe raportul medico-legal. Nastasiu a spus că, în baza aceluiaşi raport medico-legal, instanţa supremă îl eliberase pe sirian în dosarul "Nehoiu", încă din luna martie. Cu toate acestea, la vremea respectivă, procurorii nu au fost de acord cu eliberarea sirianului. Nastasiu a invocat în decizia sa că raportul medico-legal era întocmit de medici reputaţi, printre care şi fostul ministru al sănătăţii, Mircea Beuran. Conform raportului, starea de sănătate a lui Omar Hayssam era foarte gravă, iar boala lui nu putea fi tratată în sistem penitenciar.
"Se vorbea de cancer, de neoplasm, de metastaze. De metastaze s-a vorbit în referatele medicale ale lui Mircea Beuran, inclusiv în perioada 6-9 iunie. Deci, ultimul referat medical întocmit de Mircea Beuran spunea în felul următor: lanţ ganglionar suspect de metastaze. S-a ştiut că nu este metastază de-abia săptămâna trecută, când a venit rezultatul biopsiei", a explicat Nastasiu rezultatele raportului medico-legal. Deşi de-a lungul ultimelor zile Parchetul a susţinut că nu mai avea nicio îndatorire cu privire la Hayssam, acesta fiind trimis în judecată, Nastasiu revine acum surprinzător şi spune că sirianul a fost dat prin consemn şi în urmă cu aproximativ 10 zile ar fi cerut Poliţiei de Frontieră să întărească măsurile de pază la frontiere. Asta înseamnă că anchetatorul a avut indicii certe că Hayssam încearcă să părăsească ţara, cu câteva zile chiar înainte de presupusa fugă a sirianului, fără a lua însă vreo măsură concretă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite