Anchetă în cazul zborurilor cu întârzieri prelungite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că pasagerii care au avut de suferit de pe urma întârzierilor prelungite ale unor curse aeriene vor fi despăgubiţi de companiile care trebuiau

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că pasagerii care au avut de suferit de pe urma întârzierilor prelungite ale unor curse aeriene vor fi despăgubiţi de companiile care trebuiau să opereze acele zboruri. Orban a precizat că la nivelul Ministerului Transporturilor se va demara o anchetă pentru a se stabili cauzele amânării îndelungate ale mai multor zboruri ce trebuiau să se desfăşoare pe aeroporturile din ţară.

El a precizat că ar putea obliga companiile de zbor responsabile să despăgubească toţi pasagerii. Traficul aerian a fost, luni, perturbat pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv din România, din cauza ceţii dense, care a dus la întârzierea mai multor curse, blocând mii de pasageri în terminale, în ajunul Crăciunului.


În România, cel mai afectat a fost aeroportul Băneasa, însă perturbări ale traficului au fost înregistrate şi pe aeroporturile din zona Moldovei. Astfel, o cursă pe ruta Bucureşti - Bologna a fost amânată cu aproape şapte ore din cauza ceţii care a persistat pe aeroportul Băneasa, iar cei peste 50 de pasageri s-au plâns că reprezentanţii companiei MyAir nu le-au oferit nicio explicaţie pentru întârziere.


Şi în aeroportul din Suceava au rămas blocaţi peste 140 de pasageri. Aceştia au aşteptat, luni, mai mult de 14 ore pe aeroportul din Suceava decolarea avionului care trebuia să-i ducă în Italia. De asemenea, zborurile au fost afectate şi pe aeroporturile internaţionale din Londra şi Moscova. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite