Anchetă: Asistenta care trebuia să aibă grijă de bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti a fost arestată pentru minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenta Florentina Cîrstea, cea care trebuia să se afle în salonul care a luat foc la Maternitatea Giuleşti, pentru a avea grijă de bebeluşii arşi, a fost arestată miercuri.

Anchetatorii au reţinut-o pe Florentina Cîrstea deoarece "aceasta a minţit, schimbându-şi declaraţia", după cum au declarat judecătorii.

Mai citiţi şi:

Vecinii despre asistenta Florentina Cîrstea: „Era foarte ataşată de copii şi de meseria ei”

Asistenta Florentina Cârstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie de marţi a Judecătoriei Sectorului 6, însă hotărârea a fost deja atacată cu recurs, care urmează să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

Asistenta a fost reţinută luni seara de procurorii Parchetului General şi acuzată de vătămare corporală gravă din culpă şi ucidere din culpă.

Contestaţia asistentei Florentina Cîrstea, arestată în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, se va judeca, luni, 30 august, la Tribunalul Bucureşti.

În urma incendiului, produs din cauza unui scurt circuit în Secţia de Terapie Intensivă prematuri, au decedat cinci bebeluşi, supravieţuind şase. Din cei şase sunt două perechi de gemeni.

Astfel, cei nouă părinţi ai bebeluşilor au fost citaţi la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru fromalităţi procedurale, respectiv dacă se constituie sau nu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume, au informat, miercuri, surse judiciare.

Totodată, şi alte persoane au fost convocate de Parchet pentru audieri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite