Anca Boagiu: Ministerul Transportului a respectat calendarul convenit cu delegaţia FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor
Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a respectat calendarul convenit cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Aceasta este concluzia ultimei întâlnire dintre ministrul de resort Anca Boagiu şi şeful misiunii în România, Jeffrey Franks.

Cei doi s-au întâlnit aseară, la sediul Ministerului de Finanţe, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agepres. La întâlnire a participat şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu.

Memorandumul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional prevede desemnarea unui management privat în 2012 pentru Electrificare CFR, TAROM şi Portul Constanţa.

Iniţial, TAROM trebuia să selecteze un management privat până la finele lunii ianuarie 2012, însă acesta a fost afectat de procesul de selecţie a companiei care va intermedia listarea a 20% din acţiunile companiei aeriene româneşti.

Pe de altă parte, CFR Marfă a ieşit de pe lista companiilor care trebuiau să beneficieze de management privat. Compania va fi privatizată prin vânzarea unui pachet de acţiuni către un investitor strategic până în luna octombrie a anului viitor. Compania care va prelua principalul operator feroviar de marfă va decide asupra managementului companiei.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România. Conferinţa de final a celei de-a patra misiuni de evaluare va avea loc mâine, la ora 16.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite