Anca Boagiu se voia mecanic de locomotivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost supranumită "Doamna de Fier", în ciuda faptului că pare firavă şi delicată. Politicienii i-au găsit Ancăi Boagiu această poreclă pentru că se tem de limba ei ascuţită, de

A fost supranumită "Doamna de Fier", în ciuda faptului că pare firavă şi delicată. Politicienii i-au găsit Ancăi Boagiu această poreclă pentru că se tem de limba ei ascuţită, de observaţiile ei incisive şi de "bărbăţia" cu care rezolvă problemele.

Ceea ce nu ştiu colegii ei de Parlament este faptul că PD-ista Anca Boagiu voia să devină mecanic de locomotivă. Când era micuţă, fostul ministru al integrării locuia cu părinţii într-un cartier din Constanţa, chiar în apropierea depoului CFR. Ea povesteşte că tatăl şi mama ei ştiau exact unde se ascundea când dispărea din faţa blocului: între vagoanele de tren care staţionau pe şine.

Atracţia pentru trenuri venea de la bunicul ei, mecanic de locomotivă, pe care micuţa îl iubea nespus. Câţiva ani mai târziu, bunica s-a îmbolnăvit şi Ancuţa a decis că se va face doctoriţă ca să o poată însănătoşi.
Crescută într-o familie de militari, Anca Boagiu trebuia să fie foarte riguroasă: avea oră de dus gunoiul, de făcut teme, de joacă etc, aşa că nimeni nu s-a mirat când a ales o facultate "de băieţi": construcţiile.

Pe un şantier l-a cunoscut şi pe singurul bărbat important din viaţa ei, marea ei iubire. Deputatei îi displace să vorbească despre această relaţie care a durat 11 ani, pentru că s-a sfârşit brusc şi tragic: iubitul ei a fost diagnosticat cu cancer generalizat, în toiul campaniei electorale din 2004. Iubirea lor a rămas departe de ochii lumii pentru că Anca "intrase" în politică şi a dorit să îl ferească de indiscreţiile colegilor şi ale presei. Însă, în cei 11 ani, a fost fericită şi s-a simţit iubită. Duce dorul buchetelor imense de trandafiri roşii, incredibil de frumoşi, pe care îi primea de la iubitul ei.

Acum, cel mai important bărbat din viaţa ei este Daniel, în vârstă de 14 ani, fiul ei adoptiv. Între cei doi există o relaţie foarte strânsă: se joacă împreună, fac temele împreună, iar Daniel e cel mai mare critic vestimentar. În fiecare dimineaţă comentează ţinuta mamei sale şi îi "corectează" coafura.

Pentru că se apropie testarea naţională, Daniel şi Anca au program strict de rezolvare a subiectelor de examen. Fostul ministru al Integrării şi-a "prins urechile" în subiectele de la Română, dar nu cedează. În fiecare zi, cei doi rezolvă probleme şi fac eseuri, iar când se încurcă, sună prietenii pentru a primi ajutor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite