Anatomia lui Grey

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci absolvenţi de medicină îşi împart timpul între operaţii şi complicaţii sentimentale Meredith, Cristina, Izzie, George şi Alex intră în programul de instruire de la Spitalul

Cinci absolvenţi de medicină îşi împart timpul între operaţii şi complicaţii sentimentale

Meredith, Cristina, Izzie, George şi Alex intră în programul de instruire de la Spitalul Seattle Grace. Deşi examenul a fost solicitant, partea grea abia acum începe.

Numele serialului provine de la un manual de anatomie, care se numeşte chiar aşa "Anatomia lui Grey". Personajul principal este Meredith Grey (Ellen Pompeo), care are câte un monolog la începutul şi la sfârşitul fiecărui episod, în care descrie "lecţia" din săptămâna respectivă.

Nu este deloc uşor să ajungi chirurg, iar prin personajele principale ale "Anatomiei lui Grey", avem parte de mai multe exemple. Cei cinci interni se poartă mereu ca nişte adolescenţi, cu capriciile şi excesele corespunzătoare. Motivul: ei trebuie să înveţe tot timpul şi nu mai au viaţă personală. Patru ani de cursuri pre-medicină la colegiu, alţi patru ani la medicină şi apoi un program de rezidenţiat.

Serialul beneficiază de schimbări rapide de registru, de la dramatic la comic şi chiar tragic, dialogurile sunt extrem de amuzante, iar personajele sunt foarte uşor de îndrăgit.

Medici "adolescenţi"

Meredith Grey se autocaracterizează drept "întunecată" şi nu spune asta degeaba: tatăl ei a părăsit-o când era mică, iar mama, un chirurg de geniu, are Alzheimer şi nu o mai recunoaşte. Eroina nu este în stare să aibă o relaţie şi agaţă străini în baruri. În primul episod, Meredith se trezeşte în pat cu Derek Shepard (Patrick Dempsey), care se dovedeşte a fi şeful ei şi un tip "de treabă", care ar merita o şansă din partea ei.
Prietena cea mai bună a lui Meredith este Cristina (Sandra Oh), ambiţioasă şi extrem de cinică.

Cristina nu îi place pe pacienţi, fiind interesată doar de cariera ei. Şi Cristina se îndrăgosteşte de şef, de data aceasta Preston Burke (Isaiah Washington), un chirurg cardio-toracic de excepţie. Gaşca internilor este completată de George (T.R. Knight), cam pămpălău, dar cu resurse nebănuite, superba Izzie, mereu veselă şi optimistă, şi Alex, care concurează la cinism cu Cristina.

"Nazistul" le este şef

Spitalul este condus de Dr. Richard Webber (James Pickens), care avusese în trecut o aventură extraconjugală cu mama lui Meredith, Ellis Grey. Rezidenta care îi are în responsabilitatea ei pe cei cinci este Miranda Bailey (Chandra Wilson), supranumită "Nazistul", care le dă cele mai importante lecţii chirurgilor aspiranţi.

Meredith e destul de deşteaptă ca să termine medicina, dar nu îşi dă seama că nu e bine să se culce cu străini tot timpul.
Ellen Pompeo,
actriţă

Despre Ellen Pompeo

Actriţa a devenit Meredith Grey la 36 de ani şi abia atunci a fost remarcată de Hollywood. Înainte de serial a avut mai ales roluri mici, în "Daredevil", cu Ben Affleck şi Jennifer Garner, în "Old School", alături de Luke Wilson, Vince Vaughn şi Will Ferrell şi în "Catch Me If You Can", cu Leonardo Di Caprio şi Tom Hanks.

Un rol mai important a avut în "Moonlight Mile", în care a jucat cu Jake Gyllenhaal, Dustin Hoffman şi Susan Sarandon.

A fost nominalizată la Globul de Aur pentru rolul Meredith Grey.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite