Analiza feng shui a municipiului Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria este clădirea publică cea mai bine alimentată cu energie din oraş

Experta Mirela Fetinca, specializată în domeniul feng shui, a făcut o analiză a celor mai importante clădiri publice din Cluj-Napoca.
Specialista în feng shui Mirela Fetinca a analizat cele mai importante clădiri publice din Cluj-Napoca – Palatul Administrativ, Palatul de Justiţie şi sediul primăriei –, acolo unde se iau cele mai importante decizii ce influenţează viaţa clujenilor. Aceasta a ajuns la câteva concluzii interesante.
De exemplu, aşezarea prefecturii este cea mai nefavorabilă din punct de vedere energetic, ceasul de pe sediul primăriei atrage energii negative, iar Palatul de Justiţie este bine aşezat, atrăgând vibraţii pozitive.
Primăria, în top 
Dintre cele trei obiective, primăria are cea mai bună aşezare, datorită accesabilităţii energetice şi alimentarii cu energie.
Experta explică faptul că, pentru clădirile publice sau comerciale, accesul din mai multe zone poate fi un plus, dacă este bine organizat atât din punct de vedere energetic, cât şi al utilităţii – aceste intrări reprezintă mai multe surse de alimentare energetică pentru clădire. Prefectura are doar o singură intrare, în timp ce Tribunalul şi Primăria folosesc ambele intrări. De asemenea, străzile foarte circulate din zona celor trei obiective au uneori un efect contrar celui aşteptat: prea mult trafic fură energia clădirii, dar semafoarele şi trotuarele intens circulate încetinesc acest trafic şi alimentează cu energie cladirile.
Ceasul are efect negativ
Primăria este bine aşezată în spaţiu, crede Mirela Fetinca, beneficiind de susţinerea energetică a clădirilor din lateral. Aceasta este de acord şi cu clădirea parkingului din spate, care „joacă rolul ţestoasei negre, care aduce susţinere şi protecţie energetică”, după cum explică aceasta.
Sectorul de nord al primăriei – zona cu ceasul - este alimentată, în schimb, de energia negativă,  care atrage pentru persoanele cu birourile în acel spaţiu probleme de comunicare şi vorbe răuvoitoare, de asemenea şi probleme ale gurii sau intoxicaţii. „Mecanismul ceasului este un element yang şi de metal, care intensifică această  energie şi efectele ei.  Dacă în perioada 1984 – 2004, ceasul a avut rol de a intensifica energia benefică a perioadei, acum este un element care atrage multe probleme pentru zona respectivă, şi prin urmare, pentru intreaga clădire”, este de părere specialista.
Incendii la intrarea
de pe Petru Maior
Sfatul specialistei este ca biroul primarului ar trebui aşezat în sectorul Sudic sau Vestic. „Aceste sectoare au cel mai bun potenţial energetic, iar cădirea parkingului va limita curgerea energiei benefice”, spune clujeanca. 
Aceasta avertizează că la intrarea de pe strada Petru Maior pot apărea incendii, pericol de atacuri în punctele vulnerabile, dar şi pentru persoanele care lucrează în acel sector. O soluţie de remediere ar fi, în viziunea Mirelei, aşezarea unor obiecte de piatră, marmură sau cristale naturale în fţta intrării şi la intrare, dar şi în camerele cu orientare Nord-Est.
Biserica influenţează negativ Prefectura
Aşezarea prefecturii este cea mai dificilă din punct de vedere energetic, este de părere Mirela Fetinca. „În primul rând, strada Al. I Cuza are o curgere care îndepartează fluxul energetic dinspre caldirea prefecturii, furându-i energia necesară susţinerii activităţii. Protectorii energetici, dragonul verde şi phoenixul,  reprezentaţi de clădirile din jur, au efect de sufocare, acestea fiind mai înalte decât clădirea prefecturii”, spune expertul în feng shui. Drept efect, poate apărea o stare de nesiguranţă în rândul angajaţilor, existând astfel pierderi şi schimbări dese de personal. Nici apropierea Catedralei Ortodoxe nu are un efect benefic asupra activităţii instituţiei, deoarece energia bisericii este mult mai spirituală, atrăgând o detaşare de valorile lumeşti. Specialista recomandă ca birourile persoanelor cu funcţii de conducere să fie poziţionate în zonele de Sud, Sud-Vest şi Nord-Est. „Centrul clădirii beneficiază de o energie foarte intensă de ceartă, care se remediază cu apă- fântâniţe, acvarii, imagini cu apă – pentru a nu se răspândi această energie în celelalte sectoare”, este de părere Mirela Fetinca.
Justiţia, probleme la intrare
Palatul de Justiţie are o aşezare bună în spaţiu, având protecţia clădirilor din stânga şi din dreapta. Învecinarea cu Teatrul Naţional este şi ea benefică, deoarece există un spaţiu deschis între cele două clidiri, astfel încât fluxul de energie este destul de mare.
„De asemenea, deschiderea Pieţei Ştefan cel Mare are o foarte mare importanţă, tot pentru alimentarea cu energie şi accesibilitatea clădirii.Eenergia care circulă liber în piaţă, în spaţiul suficient de mare proporţional cu clădirea Curţii de Apel, susţine activitatea, o alimentează, determină rezultate, creşte accesul publicului la servicii şi informaţii”, explică specialista. Totuşi, intrarea în Curtea de Apel din sectorul Sud-Vest este destul de prost amplasată şi este recomandat să fie folosită cât mai puţin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite