Analia Selis, o argenitiniancă îndrăgostită de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea va susţine un recital în această seară în deschiderea spectacolului de la Carrefour Orhideea, unde va cânta şi celebra formaţie Rafaga. Analia Selis, o tânără simpatică şi vioaie

Ea va susţine un recital în această seară în deschiderea spectacolului de la Carrefour Orhideea, unde va cânta şi celebra formaţie Rafaga.

Analia Selis, o tânără simpatică şi vioaie originară din Argentina, a reuşit într-un timp foarte scurt să devină dragă publicului român şi să urce în topurile muzicale autohtone. Născuta în zodia Taurului, Analia se consideră o persoană foarte sinceră, sentimentală şi fericită. Analia este o fiinţă optimistă şi crede că starea de fericire este obligatorie pentru un om.

Absolventă a Facultăţii de Arte Muzicale din San Miguel, Argentina, Analia are un trecut muzical impresionant. În România, ea a intrat în atenţia publicului în anul 2004, odată cu pariticiparea la Festivalul "Cerbul de Aur" de la Braşov unde a fost preferata spectatorilor. De atunci cariera ei pe plaiuri mioritice a avut o curbă constant ascendentă…

Analia este un copil mare, o idealistă care doreşte să convingă pe toată lumea că muzica este cel mai frumos mod de a exprima sentimentele pure pe care le avem faţă de cei dragi. Când a reprezentat Argentina la Festivalul "Cerbul de Aur" din 2004 şi a reusit să se claseze pe locul 3, românii nu ştiau că pe ea o leagă de această ţară şi o frumoasă şi puternică iubire pentru un muzician născut la Bucureşti.

Ulterior, povestea lor de iubire a devenit subiect de presă şi foarte rapid totul s-a încheiat cu o nuntă ca-n basme. În muzica ei, Analia s-a inspirat întotdeauna din cultura şi tradiţiile Argentinei, din situaţia social-politică a ţării sale, dar s-a lasat influenţată de cântăreaţa argentiniană Mercedes Sosa şi de Elib Regina (Brazilia).

Piesele Analiei sunt fie creaţii proprii, fie adaptări tradiţionale în ritmuri de rumba şi bolero. Artista argetiniană colaborează cu Răzvan Grigorescu la chitară, Ati "Alegria" Panaitescu la percuţie, dar foloseste şi contrabasul în unele pasaje.

Solista mizează pe originalitate

Conştientă că a venit cu un stil nou pentru România, Analia a fost şi este încrezătoare în succesul său, deoarece mizează pe originalitate şi pe o anumită stare de căldură sufletească şi speranţă pe care o trezeşte în inimile ascultătorilor. Pe lângă activitatea muzicală, Analia este pasionată de studiul limbilor străine, aşa că a urmat cursuri de limbă germană şi franceză în cadrul prestigioasei instituţii de învăţământ Harvard şi a învăţat limba italiană în Argentina, la Facultatea "Dante Aligheri".

Dar cea mai mare dorinţă a ei este de a face cunoscut ritmul pur latino american. Idealul său este ca prin intermediul muzicii sale să vadă publicul fericit.
După succesul înregistrat la festivalul de la Braşov, Analia a fost contactată de casa de discuri "Media Pro Music", iar de atunci a lansat doua albume: "Aqui Hoy" (2005), şi "Aqui Manana" (2006).

Cel mai înalt obiectiv pe care vreau să-l ating este inima oamenilor care ascultă muzica mea. Să las în ele iubirea, să pot să fiu alături de oamenii care mă ascultă atunci când ei au nevoie de muzica mea. Să las un mesaj de iubire, iubire faţă de tot ce este în jur.
Analia Selis

"Mulţumită soţului meu sunt aici"

"Ceea ce este foarte important pentru mine, pe lânga faptul că am lansat două albume împreună cu Media
Pro Music, este formaţia mea: Răzvan, Tudor, Costin, Radu şi Gilberto, alături de care îmi susţin toate concertele, dintre care le voi enumera pe cele mai importante: Concertele de lansare ale albumelor "Aqui hoy" şi "Aqui manana", concertul de Crăciun "Feliz Navidad 2005", deschiderea concertului "Natalie Imbruglia" la festivalul "Cerbul de Aur 2005", deschiderea concertului "Buena Vista Social Club" la Timişoara şi Bucureşti în luna mai 2006, recitalul de la "Festivalul Callatis 2006" sau concertul de Craciun "Feliz Navidad" la "Teatrul Naţional din Bucureşti" în luna decembrie 2006.

Despre trecutul meu muzical pot să vă spun că sunt absolventă a Facultăţii de Arte Muzicale din San
Miguel de Tucuman, Argentina, unde am obţinut diplomă în "Educaţia Muzicală pentru copii". În 1998 m-am mutat la Boston - SUA, unde am studiat la facultatea "Longy School of Music" şi am obţinut diplomă în "Interpretare vocală", iar cel mai important, unde l-am cunoscut pe soţul meu Răzvan Suma, şi mulţumită lui sunt aici în România" mărturiseşte Analia pe site-ul ei.

Când compun mă inspiră Argentina

"Cel mai înalt obiectiv pe care vreau să-l ating este inima oamenilor care ascultă muzica mea. Să las în ele iubirea, să pot să fiu alături de oamenii care mă ascultă atunci când ei au nevoie de muzica mea. Să las un mesaj de iubire, iubire faţă de tot ce este în jur.

Despre muzica mea pot să vă spun că atunci când compun mă inspiră Argentina, depărtarea de ţară, prietenii de peste tot pe unde am călătorit, soţul meu Răzvan, publicul meu. Ritmurile sunt adaptări după ritmurile tradiţionale latino-americane.

Despre formaţia mea vreau să ştiţi că este formaţia pe care mi-o doresc. Este formată din 5 valoroşi instrumentişti: la chitară Răzvan Grigorescu, care a fost lânga mine de la început, şi care NU este soţul meu; la percuţie Gilberto Ortega din Cuba, la chitară bas Radu Dumitriu, la tobe Tudor Parghel şi la clape Costin Bodea, cel care a făcut aranjamentele pentru "Aqui manana" şi a fost producător muzical alături de mine la acest album."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite