Americanul pedofil a racolat copii din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarul american pus sub acuzare săptămâna trecută, la Philadelphia, pentru turism sexual în România şi alte state, ar fi racolat băieţi de 14-15 ani din două judeţe din Transilvania.

Milionarul american pus sub acuzare săptămâna trecută, la Philadelphia, pentru turism sexual în România şi alte state, ar fi racolat băieţi de 14-15 ani din două judeţe din Transilvania.
Potrivit Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Cluj, Anthony Mark Bianchi a racolat mai mulţi adolescenţi, în schimbul unor sume de bani, calculatoare şi alte cadouri. Ancheta în România a început la solicitarea Serviciului de Securitate Diplomatică al Ambasadei SUA, care le-a cerut poliţiştilor români să-l verifice pe Bianchi. Acesta era cercetat în SUA pentru infracţiunea de "voiaj cu intenţia de a se angaja în relaţii sexuale ilegale". Conform ofiţerilor clujeni, actele de pedofilie cu victimele din Transilvania n-au trecut de stadiul de tentativă.
Bianchi, luat în vizor pentru crima de la Ciolpani, din 2004
Anchetatorii români care cercetează cazul unui copil violat şi ucis, în 2004, în pădurea de la Ciolpani, vor cere sprijinul colegilor din SUA cu privire la americanul pus recent sub acuzare pentru că ar fi venit în România cu scopul de a întreţine relaţii sexuale cu minori. Poliţia va verifica, în primul rând, dacă Bianchi s-a aflat în România în ianuarie-februarie 2004, în perioada în care a avut loc crima. Acest lucru poate fi aflat din paşaportul acestuia, aflat la autorităţile americane.Anthony Mark Bianchi a mai fost arestat în Rusia, în anul 2000, pentru delicte similare. El a fost judecat şi condamnat la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat ulterior, în urma unei amnistii generale, în contextul aniversării a 55 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial. Acum, dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de 180 de ani de închisoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite