Americanii au sărbatorit alegerile şi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile prezidentiale americane au fost traite cu aceeasi intensitate si la Bucuresti. Cetatenii americani cu drept de vot si-au exprimat optiunea la ambasada, sau prin intermediul internetului, apoi s-au indreptat catre hotelul bucurestean Howard Johnson, pentru a petrece alaturi de jurnalisti si invbitati din Romania, momentele enotionante dinaintea inchiderii urnelor.

Spre dezamagirea unor colegi romani au lipsit de acum celebrele pomeni electorale dambovitene. Nu de alta, dar noi oricum nu aveam drept de vot, plus ca la Washington inca nu s-a nascut politicianul care sa cumpere voturi cu mici si bere.

Fondul sonor a a fost asigurat de o orchestra a armatei americane, astfel ca macar pentru cateva ore, romanii s-au simtit ca pe un petec de pamant american. La toate acestea adaugam si faptul ca organizatorii au asigurat stegulete sau palarioare, plus insigne cu cei doi candidati, astfel incat culorile traditionale americane au dominat atmosfera.

Ambasada americana, la fel ca si in anii trecuti a organizat un centru de votare, unde absolut toata lumea a putut alege in Barak Obama si John McCain.

La fel ca si in sondajele electorale din SUA, democratul a iesit invingator. Desi majoritatea romanilor prezenti sustineau ca nu vor vota cu stanga la alegerile parlamentare din Romania, iata ca americanilor le-au trimite un presedinte de stanga, sau "progresist", dupa cum se alinta socialistii de la Washington.

Desi nu au trecut nici doua ore de la miezul noptii, jurnalistii romani par decisi sa ramana pe pozitii. Pana la urma, nu in fiecare zi se alege liderul lumii libere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite