Americanii vor să premieze caricaturiştii blamaţi de musulmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CaricaturiŞtii din Danemarca, ale căror lucrări au fost publicate în cotidianul danez "Jyllands-Posten", sub titlul "Chipurile lui Mahomed", ar putea fi premiaţi de Asociaţia Internaţională a

CaricaturiŞtii din Danemarca, ale căror lucrări au fost publicate în cotidianul danez "Jyllands-Posten", sub titlul "Chipurile lui Mahomed", ar putea fi premiaţi de Asociaţia Internaţională a Caricaturiştilor Cartoonists Rights Network, cu sediul central la Washington.
Ideea aparţine filialei americane care, înainte de a-şi continua planul, a cerut părerea ţărilor afiliate. Reprezentanţi din ţările est-europene ai Asociaţiei s-au întâlnit, ieri, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti pentru a dezbate această problemă. S-a ajuns la concluzia că un vot pozitiv nu ar duce decât la stârnirea unui alt conflict. Opiniile caricaturiştilor din zona est-europeană a Asociaţiei sunt împărţite în două. Cei din Ucraina au propus o soluţie de compromis: să se acorde două premii, unul pentru un caricaturist algerian, reprezentantul părţii mahomedane, şi altul pentru caricaturiştii danezi, reprezentaţi de editorul publicaţiei. "Cert este că în nicio filială nu a existat acelaşi punct de vedere pentru toţi membrii organizaţiilor, însă transpare ideea ca aceşti caricaturişti din Danemarca să nu primească premiul", ne-a declarat Nicolae Ioniţă, preşedintele filialei româneşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite