Americanii aşteaptă ca România să strângă relaţiile dintre UE şi NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rolul României în regiunea Mării Negre va creşte în importanţă după aderarea ţării la UE, a declarat William Nash, director în cadrul Consiliului pentru Relaţii Internaţionale din SUA. El

Rolul României în regiunea Mării Negre va creşte în importanţă după aderarea ţării la UE, a declarat William Nash, director în cadrul Consiliului pentru Relaţii Internaţionale din SUA.
El susţine că România, atunci când va fi "membru activ" al comunităţii, va fi actorul principal al politicii Uniunii în regiune. "România poate strânge relaţiile între UE şi NATO, iar regiunea Mării Negre este cel mai bun
laborator
pentru aceasta", a mai spus Nash, specialist în combaterea conflictelor, general în rezervă al armatei SUA.
Apreciind ce face NATO în zonele de conflict din Orientul Mijlociu, el consideră că "încă nu a venit vremea ca trupele aliate să fie retrase din Irak oricât ne-am dori noi acest lucru".
Nu există o soluţie pentru Irak care să nu atragă critici dintr-o parte sau alta, a mai spus Nash.
Obiectivele SUA în Irak trebuie să fie mai transparente
Generalul american susţine că NATO "ţine într-o oarecare măsură sub control componenta de război civil" din această ţară, unde violenţa este cauzată de mai mulţi factori, printre care insurgenţa, o reacţie normală împotriva unor trupe străine, şi lupta pentru putere între şiiţi şi sunniţi. "Soluţia pentru Irak nu sunt mai multe trupe şi mai multe arme, ci crearea de locuri de muncă şi a unor condiţii decente de viaţă", a accentuat Nash. America are în schimb o problemă de percepţie a acţiunilor sale în Orient, susţine generalul, iar imaginea SUA trebuie schimbată. "Ar trebui să fim mai transparenţi cu obiectivele SUA în regiune", a conchis el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite