American arestat pentru atentate plănuite de Al-Qaida în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectivele includeau staţiuni turistice, baze militare, ambasade şi oficii consulare americane Un cetăţean din Ohio a fost pus oficial sub acuzare în legătură cu anumite atacuri

Obiectivele includeau staţiuni turistice, baze militare, ambasade şi oficii consulare americane

Un cetăţean din Ohio a fost pus oficial sub acuzare în legătură cu anumite atacuri plănuite de Al-Qaida în Europa şi în SUA, au declarat ieri procurorii americani. Potrivit rechizitoriului, obiectivele avute în vedere includeau staţiuni turistice europene frecventate de americani, precum şi baze militare americane, ambasade şi oficii consulare de pe teritoriul Europei. Christopher Paul, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat miercuri, sub acuzaţia de furnizare de sprijin material teroriştilor şi de conspiraţie la folosirea armelor de distrugere în masă. Paul împărţea apartamentul cu un terorist condamnat, Iyman Faris, care execută în prezent o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru punerea la cale a unui atac asupra podului Brooklyn, relatează presa americană.

Un alt asociat al lui Faris, Nurandin Abdi, este acuzat şi el de faptul că a pus la cale un atentat asupra unui mall din Columbus. Potrivit prietenilor de familie, Paul s-a convertit la islamism în timpul colegiului. Potrivit procurorilor, el a călătorit în Germania în 1999 pentru a ajuta la recrutarea şi antrenarea luptătorilor Al-Qaida şi a început să înveţe noţiuni de pilotare a avioanelor comerciale în 2006. Rechizitoriul menţionează că Paul a călătorit pentru a se antrena ca jihadist şi pentru a se alătura Al-Qaida, iar apoi pentru a furniza pregătire militară şi suport grupurilor radicale din SUA şi din alte ţări.

Procurorii spun că şi-a schimbat numele în repetate rânduri şi a obţinut mai multe paşapoarte pentru a călători în Pakistan, Afganistan, Germania, Austria, Slovenia şi Croaţia, în căutarea "jihadului violent". El ar fi trimis mai multe pachete "fraţilor" din Germania şi Turcia, inclusiv dispozitive pentru falsificarea banilor, ochelari pentru vederea pe timp de noapte şi un paşaport american valabil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite