America se oferă să primească 7.000 de refugiaţi irakieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Bush a decis să ofere unui număr de 7.000 de refugiaţi irakieni posibilitatea de a se stabili pe teritoriul SUA, însă o parte a irakienilor care trăiesc în Siria sau Iordania

Administraţia Bush a decis să ofere unui număr de 7.000 de refugiaţi irakieni posibilitatea de a se stabili pe teritoriul SUA, însă o parte a irakienilor care trăiesc în Siria sau Iordania au refuzat oferta, transmite CNN.

Aceştia afirmă că s-au refugiat temporar şi că doresc să se întoarcă în Irak cât mai curând. Gestul SUA vine într-un moment în care tensiunea internaţională este în creştere, estimările ONU indicând faptul că 40.000-50.000 de oameni părăsesc Irakul în fiecare lună. În cei patru ani care au trecut de la începutul războiului, 3,8 milioane de irakieni şi-au părăsit locuinţele, cei mai mulţi îndreptându-se către Siria sau Iordania, în timp ce SUA nu au primit decât circa 600 de refugiaţi din Irak. Siria şi Iordania, care se confruntă cu circa 1 milion de refugiaţi fiecare, au început să impună în ultimul timp măsuri restrictive, care limitează posibilităţile imigranţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite