America, nevoita sa dea inapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegatii la Conferinta ONU asupra schimbarilor climei, care a avut loc la Montreal, au adoptat un document descris ca fiind "istoric" privind masurile pe termen lung pentru combaterea

Delegatii la Conferinta ONU asupra schimbarilor climei, care a avut loc la Montreal, au adoptat un document descris ca fiind "istoric" privind masurile pe termen lung pentru combaterea incalzirii globale.
Dupa ce, initial, delegatii americani au parasit con-ferinta, refuzand sa semneze documentul, ei au fost nevoiti, in ultimul moment, sa-si schimbe pozitia, in urma discursului "incendiar" rostit de fostul presedinte Bill Clinton, care a incriminat ca "total gresit" refuzul administratiei Bush de a se alatura Tratatului de la Kyoto pentru diminuarea cantitatilor de gaze poluante degajate in atmosfera, ca urmare a activitatilor industriale, pe motiv ca orice angajament in acest sens ar dauna economiei SUA. Seful delegatiei americane, Harlan Waxon, a revenit la masa conferintei si a semnat documentul, dupa operarea unor modificari neinsemnate. Schimbarea brusca a atitudinii delegatiei americane pare a fi legata si de pozitia britanica, care a salutat fara rezerve documentul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite