America, în Ziua curcanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milioane de familii au petrecut împreună de Thanksgiving

Curcan umplut cu sos de merişor şi cartofi copţi, mere, nuci şi plăcintă cu dovleac, porumb fiert, bunici, părinţi, copii, veri şi verişoare laolaltă. Milioane de americani au sărbătorit ieri, după tradiţie, Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving).
Considerată de majoritatea americanilor cea mai importantă sărbătoare naţională, joia de Thanksgiving a fost folosită în SUA şi ca zi de cumpărături pentru sărbătoarea Crăciunului. Magazinele pline cu brazi din plastic, globuri şi beteală pentru pomul de Crăciun au înregistrat un număr-record de vânzări.
Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi
Ziua Recunoştinţei a fost însă o încercare grea pentru companiile aeriene, care estimau că în zilele acestea vor călători cu avionul circa 25 milioane de pasageri pentru a petrece sărbătoarea împreună cu familia. Aglomeraţia din aeroporturi, ţintă perfectă pentru un atac terorist, şi haosul provocat de necunoaşterea noilor măsuri de securitate (interdicţia băuturilor la bordul navelor de zbor) de către numeroşi americani au întins la maximum nervii angajaţilor companiilor aeriene şi ai celor din aeroporturi.
Dick Cheney a petrecut cu militarii în Irak
Ca în fiecare an, tradiţionalul Thanksgiving are şi o componentă politică. Vicepreşedintele american Dick Cheney a făcut o vizită previzibilă la Bagdad, pentru a fi alături de soldaţii SUA detaşaţi în Irak. Mesajul preşedintelui George W. Bush adresat militarilor a venit cu o zi mai devreme. "Curajul lor apără libertatea noastră. Le suntem recunoscători pentru sacrificiul lor".
Bush a graţiat curcanii Flyer şi Fryer
Pentru că ieri s-a aflat în Iordania, Bush a "graţiat" miercuri doi curcani. În urma tradiţionalelor ceremonii din grădinile Casei Albe, preşedintele a dăruit viaţa

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite