Amenzi pentru începerea prea devreme a vânătorii în Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Naţională de Mediu a anunţat ieri că va sancţiona Asociaţia Judeţeană pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv Tulcea, cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei, pentru

Garda Naţională de Mediu a anunţat ieri că va sancţiona Asociaţia Judeţeană pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv Tulcea, cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei, pentru încălcarea condiţiilor de autorizare pentru vânătoarea în Delta Dunării.

Asociaţia vânătorilor din Tulcea a decis, de la sine putere, începerea activităţii de vânătoare în totalitate, începând cu 15 septembrie, încălcând atât dispoziţiile clare din autorizaţia de mediu, cât şi legislaţia de mediu în vigoare.
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a decis ca permisele de vânătoare pentru rezervaţie să se elibereze începând abia cu 1 noiembrie, pentru speciile de păsări care pot fi vânate.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au descoperit însă vânători de păsări pe teritoriul rezervaţiei care nu pot fi acuzaţi de braconaj, deoarece deţin permise de vânătoare legale, eliberate anapoda de Asociaţia Judeţeană pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv Tulcea, înainte de termenul legal.

Pe lângă amendă, GNM va propune şi suspendarea autorizaţiei de mediu obţinută de AJVPS Tulcea, pentru încălcarea articolului 23 din Autorizaţia de mediu. Autorizaţia este valabilă doar cu acordul pentru desfăşurarea activităţii de vânătoare eliberat de către ARBDD. (Sabina Tudor)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite