Amenzi grele pentru încălcarea normelor de igienă a alimentaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, efectuate în perioada 5-12 februarie, s-au lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei. Judeţele

Controalele inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, efectuate în perioada 5-12 februarie, s-au lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei. Judeţele sancţionate au fost Dolj, Vrancea şi în Municipiul Bucureşti.

În judeţul Dolj, o unitate de fabricare a nutreţurilor combinate a fost amendată cu 5.000. de lei, pentru depozitarea materiei prime fără delimitare între tipurile de produse şi loturi, existând riscul contaminării încrucişate.

Materiile prime nu aveau etichetă în limba română şi lipseau dovezile livrării produselor neconforme, expirate sau deteriorate către o unitate specializată pentru denaturarea acestora.

O farmacie veterinară, tot din Dolj, a fost sancţionată cu 2.000 de lei pentru că unitatea vindea premixuri divizate şi produse fitosanitare, încălcând astfel prevederile legale. În Vrancea, o unitate de tranşare şi de procesare fără tratament termic a cărnii a achiziţionat carne de la o unitate aflată în tranziţie, contrar legii.

Amenda aplicată a fost de 10.000 de lei, iar medicul veterinar responsabil a fost reclamat Comisiei de Disciplină. Controalele efectuate în domeniul sănătăţii animalelor au urmărit şi verificarea respectării programului de combatere a pestei porcine clasice. Au fost controlate două circumscripţii sanitar-veterinare din Dolj.

Aici s-au constatat deficienţe şi neconcordanţe în modul de completare a registrelor de epizootii, de consultaţii şi tratamente, de mortalităţi, de gestionare a vaccinului antipestos porcin. Cei doi medici veterinari au fost amendaţi contravenţional cu 2.000 de lei fiecare.

În Municipiul Bucureşti, nerespectarea normelor de depozitare a peştelui congelat şi a preparatelor din carne a dus la aplicarea a două amenzi de 10.000 de lei fiecare. Încălcarea normelor sanitar-veterinare privind spaţiile de depozitare, instalaţiile şi ustensilele de lucru folosite a adus încă două sancţiuni de 10.000 de lei.

De asemenea, neexecutarea dezinsecţiei şi a deratizării a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2.000 lei. (Antoaneta Cicioiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite