Ameninţarea gripei porcine se extinde: 103 de decese în Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţarea gripei porcine se extinde, odată cu detectarea de noi cazuri suspecte în întreaga lume şi cu semnalul de alarmă emis ieri de OMS, notează AFP.

Citiţi şi:

Trei francezi suspectaţi de infectare cu gripa porcină au primit diagnostic negativ

Ministrul mexican al sănătăţii a prezentat aseara un nou bilanţ aş victimelor care ar putea fi cauzate de virusul gripei porcine: 103 morţi şi 1.614 bolnavi sub tratament, dintre care 400 aflaţi încă în spital. El nu a precizat dacă toate aceste cazuri sunt confirmate, iar purtătorul său de cuvânt s-a limitat să evoce decese de origine virală, potrivit NewsIn. Anterior, autorităţile mexicane anunţaseră 81 de decese suspecte şi 20 confirmate.

Statele Unite, unde au fost identificate 20 de cazuri până în prezent, dar niciun deces, au decretat duminică "stare de urgenţă sanitară". Autorităţile americane au anunţat că au depistat persoane infectate cu acest virus la frontiera cu Mexicul şi că se aşteaptă la noi cazuri.

Şi Canada a fost afectată, cu şase cazuri confirmate, iar mai multe ţări, printre care Noua Zeelandă, Australia, Franţa, Israelul, Spania şi Brazilia au anunţat cazuri suspecte.

Preşedintele mexican Felipe Calderon a lansat duminică un apel la calm şi la respectarea măsurile de prevenire a unei epidemii de gripă porcină.

Comisia Europeană a anunţat că urmăreşte "foarte îndeaproape" situaţia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a avertizat în legătură cu "potenţalul pandemic" al virsului, a subliniat că noul virus ar putea evolua şi deveni "mult mai periculos".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite