Ameninţare cu bombă pentru eliberarea unui infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost, miercuri seară, scotocit timp de câteva ore de poliţişti şi pirotehnişti, după ce s-a primit un telefon de ameninţare cu bombă pentru

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost, miercuri seară, scotocit timp de câteva ore de poliţişti şi pirotehnişti, după ce s-a primit un telefon de ameninţare cu bombă pentru eliberarea unui cunoscut interlop constănţean.

În jurul orei 21.00, un bărbat a anunţat la Dispeceratul de Urgenţă 112 că va arunca în aer clădirea Parchetului, dacă Tomescu Petrică (foto) nu va fi cercetat în stare de libertate. Pirotehniştii IPJ Constanţa, deplasaţi la faţa locului, au constatat, în urma controlului, că în interiorul clădirii, cât şi în afara acesteia, nu se află materiale sau substanţe explozive. "Un bărbat a anunţat la telefon că, dacă Tomescu Petrică nu e cercetat în libertate, Parchetul va fi în aer", ne-a declarat Adina Florea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ameninţarea cu bombă a survenit la doar câteva ore după ce, procurorii l-au reţinut pe Tomescu Petrică, personaj bine-cunoscut în lumea interlopă din oraş. El a fost reţinut sub acuzaţia de tentativă de omor şi distrugere, după ce în urmă cu două săptămâni, a fost implicat într-o reglare de conturi între două bande de interlopi constănţeni. Procurorii îl acuză pe Tomescu Petrică că, împreună cu alţi indivizi, l-a atacat pe Marian Cristian Gheorghiu, membru al unei grupări rivale, provocându-i leziuni grave, ce i-au pus viaţa în pericol. La ora ameninţării cu bombă, în Parchet se mai aflau doar jandarmii care se ocupă cu paza instituţiei. Poliţiştii susţin că apelul telefonic a fost primit de pe aceeaşi cartelă Cosmote care a fost folosită în alte două ameninţări cu bombă, la Palatul Cotroceni şi la sediul televiziunii locale, TV Neptun.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite