Ambulanţe fără doctori la Salonta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul femeii însărcinate, care a murit duminică la Salonta în urma unei crize de epilepsie, a readus în atenţie situaţia Serviciului de Ambulanţă din Salonta. Mai exact, faptul că un

Cazul femeii însărcinate, care a murit duminică la Salonta în urma unei crize de epilepsie, a readus în atenţie situaţia Serviciului de Ambulanţă din Salonta.

Mai exact, faptul că un singur medic asigură asistenţa medicală pentru cei 20.000 de locuitori ai oraşului, dar şi pentru alţi 50.000 din zona limitrofă.

„Din cinci medici am rămas doar eu singură din luna mai. Am făcut referate peste referate cu situaţia de aici, dar nu am primit niciun răspuns”, explică dr. Daniela Haţegan, medicul Serviciului de Ambulanţă Salonta.

Pentru a asigura asistenţa medicală, la Salonta au fost detaşaţi alţi doi doctori, angajaţi pe perioadă determinată.

Ambulanţa nu face faţă

Chiar şi cu ajutorul lor, medicul de pe ambulanţă nu face faţă numărului mare de solicitări. „Pe lângă faptul că trebuie să asigurăm asistenţa de urgenţă, trebuie să trimitem medici dacă sunt probleme.

Mai avem contracte pe care trebuie să le onorăm, cum ar fi meciurile de fotbal unde trebuie să fie un medic, mai sunt manifestările de pe plan local, la care suntem obligaţi să mergem”, spune Daniela Haţegan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite