Ambulanta Mehedinti a intrat in greva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti s-au constatat grave deficiente manageriale ce se pot lasa si cu dosare penale in cazul directorului Aurelia Veropaeff si al contabilului-sef Luminita

La Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti s-au constatat grave deficiente manageriale ce se pot lasa si cu dosare penale in cazul directorului Aurelia Veropaeff si al contabilului-sef Luminita Vrabete. Aceasta este concluzia raportului intocmit de o comisie de control din cadrul DSP Mehedinti.
"Am constatat grave de-ficiente manageriale si o prima masura va fi destituirea directoarei Veropaeff si a contabilei Vrabete, ambele fiind acum in concediu. Este de necrezut cum un calculator tip server cu softul aferent sa fie achizitionat de Serviciul de Ambulanta cu suma de 30.000 de euro. Contractul s-a incheiat cu o firma din Pitesti-Arges in 24 martie 2005, se deruleaza pe trei ani cu o rata lunara de 1.000 de euro, moneda europeana fiind evaluata la 39.000 de lei. La aceasta data sunt probleme cu acordarea tichetelor de masa pentru salariatii de aici si incercam sa gasim solutii, deoarece suntem amenintati ca se va intra in greva generala. Toate acestea vin din cauza faptului ca banii de la Ambulanta s-au cheltuit necorespunzator. E posibil ca o parte din conducere sa raspunda penal", ne-a declarat ieri directorul DSP Mehedinti, Bogdan Stiolica. De cealalta parte, directoarea Veropaeff considera ca afacerea necurata despre care se vorbeste este perfect legala. "Softul este intr-adevar de 30.000 de euro si poate parea mult, dar era necesar pentru crearea dispeceratului unic si centralizarea datelor. A fost selectie de oferte, platim lunar ratele undeva la 1.000 de euro, si sa fi acuzat de management defectuos pe o subfinantare cronica este aberant". Colac peste pupaza, incepand de ieri dupa orele pranzului, salariatii de la Ambulanta au intrat in greva generala. Motivul - neacordarea tichetelor de masa pe lunile iunie si iulie. Unul dintre lideri, Crisan Dumitrascu, ne-a declarat ca se vor asigura doar 30 la suta din servicii potrivit legii, iar toate masinile vor fi inscriptionate cu afise "Greva Generala". Acesta sustine ca prin forma de protest se doreste obtinerea tuturor tichetelor de masa pe 2005 "pana nu se incheie anul bugetar".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite