Ambasadorul german: Căutăm o soluţie de compromis pentru Schengen la summitul din octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul german în România, Andreas von Mettenheim
Ambasadorul german în România, Andreas von Mettenheim

Statele europene vor discuta despre o soluţie de compromis privind aderarea României la spaţiul Schengen, luna viitoare, la Consiliul European. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim.

,,Extinderea spaţiului Schengen este o chestiune importantă. Vrem să vedem aderarea completă a României, la timpul potrivit, aderare care are de-a face pre puţin cu problema migraţiei cu o excepţie: România trebuie să devină garantul graniţei externe a Uniunii Europene", a declarat ambasadorul german în România, Andreas von Mettenheim, în cadrul unei conferinţe despre migraţie.

Problema rromilor şi Schengen n-au nimic în comun

În contextul unor discuţii despre problema rromilor, aflată în centrul atenţiei presei vestice, şeful misiunii diplomatice germane a subliniat că problema intrării României în spaţiul de liberă circulaţie nu are de-a face cu problema etniei rrome. ,,Căutăm o soluţie de compromis în chestiunea extinderii Schengen, în 17-18 octombrie", a mai adăugat Von Mettenheim.

Germania decide la sfârşitul anului dacă deschide piaţa muncii pentru români

El a precizat că Executivul de la Berlin va lua o decizie în problema deschiderii pieţei muncii pentru români până la sfârşitul anului. Unul dintre criteriile de care se va ţine cont Berlinul, a explicat ambasadorul, este situaţia ocupării forţei de muncă autohtone, care este „destul de bună". Referitor la fenomenul migraţiei, Von Mettenheim a subliniat că imigranţii au impact pozitiv asupra economiilor europene, dar a admis că aduc şi probleme de integrare. „Migraţia provoacă şi probleme de integrare. Germania are mari probleme de integrare", a subliniat ambasadorul german la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite