Ambasadorul SUA: În România în primii 10 ani de la Revoluţie nu s-a schimbat nimic. Acum nu funcţionează sănătatea şi educaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită Complexul Educaţional Lauder-Reut, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein s-a declarat optimist în ceea ce priveşte evoluţia României, cu toate că, a spus diplomatul, încă nu funcţionează sistemul sanitar, sistemul de educaţie publică şi unele instituţii.

Mark Gitenstein a dat ca exemplu pozitiv Şcoala Lauder-Reut, un proiect "extraordinar şi un exemplu de model de succes în învăţământul privat", transmite Mediafax.

"Eu sunt încrezător şi am un optimism în creştere în ceea ce priveşte această ţară. Şi sunt în mod special optimist atunci când întâlnesc tineri ca voi", le-a mai spus ambasadorul elevilor.

"Revoluţia a avut loc cu 20 ani în urmă. Părerea mea umilă şi personală este că mai nimic nu s-a schimbat în primii cel puţin zece ani. Odată cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au început să se schimbe", a declarat ambasadorul american.

El le-a povestit elevilor că l-a cunoscut pe Emil Constantinescu, pe care l-a numit "un mare lider".

Diplomatul american a adăugat că este nevoie de timp pentru ca lucrurile să fie puse la punct: "Practic, aţi avut doar zece ani pentru schimbări. Şi ceea ce aţi încercat să schimbaţi în zece ani, la noi a durat 100 de ani".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite