Ambasadorul Germaniei: "Lupta anticorupţie încă nu e un proces ireversibil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Wilfried Gruber, a încurajat România să lucreze în continuare eficient în domeniul combaterii corupţiei. "Este prematur să se spună acum că lupta

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Wilfried Gruber, a încurajat România să lucreze în continuare eficient în domeniul combaterii corupţiei.
"Este prematur să se spună acum că lupta anticorupţie e un proces ireversibil. Unele decizii luate de parlament au dat un semnal îngrijorător în acest sens", a spus Gruber la finalul mandatului în România.
Ambasadorul a precizat că nu numai corpuţia la nivel înalt trebuie combătută. "România trebuie să lupte şi împotriva corupţiei zilnice în sistemul sanitar şi în învăţământ. Fenomenul trebuie combătut pentru stabilitatea ţării şi câştigarea încrederii cetăţenilor", a adăugat el. În acest moment, Germania nu plănuieşte să ridice restricţiile pentru libera circulaţie a forţei de muncă în cazul României.
"Restricţia de şapte ani pentru muncitorii statelor care au aderat în 2004 la UE va fi probabil aplicată şi în cazul muncitorilor români", a declarat Gruber. Potrivit ambasadorului, în Germania lucrează cu contract de muncă circa 80.000 de români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite