Ambasadorul Gafiţa a aflat anul trecut că avea numele de cod "Rossety"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Lisabona, Gabriel Gafiţa (foto), a declarat, ieri, pentru Mediafax că a fost citat pentru 17 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în legătură cu materialele

Ambasadorul României la Lisabona, Gabriel Gafiţa (foto), a declarat, ieri, pentru Mediafax că a fost citat pentru 17 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în legătură cu materialele transmise de la CNSAS, privind faptul că ar fi fost racolat de Securitate în 1977.

Diplomatul a spus că a aflat anul trecut de materialele existente de la CNSAS, când a fost la discuţii la Colegiu. În ceea ce priveşte atribuirea numelui "Rossety", ambasadorul a spus că a aflat că îi fusese dat acest apelativ abia anul trecut, când şi-a văzut dosarul de la CNSAS, iar materialele care i-au fost prezentate la acea dată i s-au părut "subţiri" şi "scoase din context". Gafiţa a precizat că se va supune procedurii judiciare iniţiate, "cu încredere în justiţie".

MAE aşteaptă sentinţa justiţiei

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ambasadorului Gabriel Gafiţa clarificarea situaţiei. Aceasta face în prezent obiectul unei proceduri judiciare.

O decizie a MAE va fi luată după finalizarea acestei proceduri. La întrebarea cotidianului "Adevărul" dacă Ministerul Afacerilor Externe va lua vreo măsură administrativă care să-l vizeze pe ambasadorul României în Portugalia, MAE a răspuns că a solicitat diplomatului Gabriel Gafiţa "clarificarea situaţiei". O decizie în ceea ce-l priveşte va fi luată după finalizarea procedurii judiciare al cărui obiect este.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite