Ambasadorul Călin s-a plâns premierului libanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probleme cu planul de repatriere

Ieri, la ora 16.30, existau încă probleme în planul de repatriere a cetăţenilor români din Liban. Un jurnalist de la Adevărul a fost martorul unei discuţii telefonice în acest sens între ambasadorul român la Beirut, Aurel Călin, şi premierul libanez, Fuad Siniora.
Ziarul Adevărul a încercat ieri, în mai multe rânduri, să afle detalii despre operaţiunea de repatriere a cetăţenilor români din Liban de la ambasadorul nostru la Beirut, Aurel Călin. La un moment dat, după ce a răspuns pe mobil, diplomatul a început să vorbească pe un alt telefon, lăsând însă conexiunea cealaltă deschisă. Aurel Călin îi spunea în limba franceză premierului Siniora că "există probleme în planul de repatriere a românilor". şeful guvernului de la Beirut l-a îndemnat pe ambasadorul român să vorbească cu ministrul de interne, iar Călin i-a răspuns că vorbise deja. Ulterior, contactat din nou telefonic, ambasadorul a refuzat să ofere alte detalii despre operaţiunea de luni, spunând că de acum înainte numai MAE poate oferi amănunte pe această temă. El a recunoscut însă că a discutat, cu câteva minute înainte, cu Fuad Siniora. Corina Vinţan, purtătorul de cuvânt al MAE, a refuzat să facă declaraţii despre operaţiunea de luni, dar a spus că ministrul Ungureanu va oferi detalii astăzi.
Surse din MAE ne-au precizat totuşi că planul de repatriere se afla aseară în "faza operaţională" şi au admis că există şi un plan de rezervă. Acest răspuns a fost dat după ce ziarul Adevărul a întrebat dacă există un plan de rezervă, ţinând cont de faptul că operaţiunea de repatriere a 400 de italieni din Liban în Siria a eşuat. "Celula de criză de la MAE ia în calcul toate variantele", au precizat sursele citate.
Punct de întâlnire:Ambasada României la Beirut
În această dimineaţă, cetăţenii români care vor să părăsească Libanul vor trebui să se prezinte la Ambasada României din Beirut. Acest lucru înseamnă că şi românii din alte oraşe libaneze vor trebui să facă drumul până în Beirut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite