Amazing Race: cursă în jurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AXN sâmbătă, ora 19.00 Pe parcursul a 10 etape, 12 echipe a câte doi concurenţi străbat 10 ţări şi cinci continente având ca miză marele premiu de un milion de dolari Ceea ce

AXN sâmbătă, ora 19.00

Pe parcursul a 10 etape, 12 echipe a câte doi concurenţi străbat 10 ţări şi cinci continente având ca miză marele premiu de un milion de dolari

Ceea ce deosebeşte emisiunea de alte reality-show-uri este adrenalina. Concurenţii nu au timp de pierdut şi nu stau locului nicio clipă.

Majoritatea concurenţilor din "Amazing Race" declară că această cursă este o experienţă unică în viaţă. Afirmaţia este valabilă şi pentru telespectatori. Show-ul nu te poartă pe la Turnul Eiffel, Statuia Libertăţii, Taj Mahal sau alte atracţii turistice devenite deja clişee.

Concurenţii din "Amazing Race" trebuie să treacă probe care ţin de specificul cultural al zonei în care se află. Pe principiul "Când te afli la Roma, faci ce fac romanii", concurenţii mână vite în America Latină, merg pe elefanţi în India sau modelează cărămizi cu tehnici chinezeşti.

Cel mai premiat reality-show

Emisiunea se poate lăuda cu faptul că este cel mai premiat reality-show: deţine toate cele cinci premii Emmy acordate pentru program de tip reality, de la inventarea categoriei.

Deşi cu 12 ediţii până în prezent este mai tânăr ca "Survivor" (care are 17 ediţii la activ), formatul "Amazing Race" este mai apreciat de critică şi mult mai flexibil. În "Survivor", concurenţii vor fi mereu pe o insulă pustie, oriunde s-ar afla aceasta, pe când în cazul de faţă locurile în care ajung echipele şi probele la care sunt supuse sunt practic nelimitate.

Certuri ca la uşa cortului

Aspectul psihologic al "Amazing Race" o transformă practic într-un experiment: ce se întâmplă dacă doi oameni care ţin unul la altul sunt puşi în situaţii extrem de stresante şi au un premiu aşa mare ca miză?
În primele ediţii, aceste certuri erau mai degrabă inofensive.

Producătorii, printre care şi titanul acţiunii de la Hollywood, Jerry Bruckheimer, au început să "cultive" aceste situaţii de criză, aruncând în joc personaje cât mai ciudate: cupluri gay, soţi divorţaţi, pitici, wrestleri, manechini, virgini şi exemplele pot continua.

Astfel, membrii aceleiaşi echipe se ceartă unul cu altul, dar şi cu alte echipe, apar "ţapi ispăşitori", se fac alianţe, se rup alianţe. Unele echipe se bazează pe "şmecherii", în timp ce altele îşi văd de treaba lor, văzând în zare doar linia de finiş.

Keoghan a călătorit în 50 de ţări

Neozeelandezul care a devenit vedetă mondială prin "Amazing Race" a călătorit până acum în nu mai puţin de 50 de ţări, în timp ce prezenta reality-show-ul.

A câştigat patru premii Emmy pentru producţia unor alte emisiuni tv.

A fost reporter de televiziune şi cameraman în Noua Zeelandă.

A fost pe cale să moară la 19 ani şi şi-a propus să-şi trăiască viaţa din plin.

Este un interpret apreciat de muzică jazz.

A creat un nou record la bungee-jumping, a mâncat un prânz deasupra unui vulcan ce erupea şi şi-a spus jurămintele faţă de soţie sub apă.

Keoghan a lansat şi o carte, numită "No Oportunity Wasted"("Nicio şansă risipită").

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite