Amânarea standardelor de cost întârzie restructurările bugetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amânarea standardelor de cost întârzie restructurările bugetare
Amânarea standardelor de cost întârzie restructurările bugetare

Potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, introducerea standardelor de cost ca principiu de reducere a aparatului bugetar este, încă, la nivel de discuţii cu autorităţile locale. Oficialul a declarat că acestea vor putea fi aplicate începând cu luna ianuarie 2010.

Fără standarde de cost, restructurările în sistemul bugetar nu se pot produce. "Asupra standardelor de cost a rămas ca nivelul de consultare cu administraţia publică locală să continue, astfel că începând cu 1 ianuarie 2010 aceste standarde de cost să fie introduse", a declarat Videanu, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei.

Guvernul a decis, în luna iulie, stabilirea unor standarde de cost în administraţia publică, măsură care va face parte din procesul de descentralizare. Ministerul Finanţelor, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Justiţiei aveau termen, până pe 15 septembrie, să lucreze la aceste standarde, anunţa, la acel moment, premierul Emil Boc.

"Adică ce-şi poate permite statul să finanţeze, de la primăria sub 1.000 de locuitori, până la un minister cu 2.000-3.000 de angajaţi, să spună care este optimul de funcţionare, care este personalul necesar şi, de asemenea, să spună ceea ce nu este necesar", declara primul ministru la 31 iulie, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat atunci că personalul unei structuri din administraţia publică trebuie stabilit în funcţie de dimensiunea acesteia, făcându-se diferenţieri între o primărie dintr-o localitate cu 1.000 de locuitori şi una care are 100.000 de locuitori. "Pentru fiecare vom stabili standardul de cost", mai spunea Boc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite