Amalia Enache, debut în "Dansez pentru tine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezintă ştirile de la ora 22.30 la Pro TV, pentru că, zice ea, "se potrivesc ceasului meu biologic. Seara am mai multă energie. Şi, în plus, traficul e mai lejer la ora la care plec eu de la

Prezintă ştirile de la ora 22.30 la Pro TV, pentru că, zice ea, "se potrivesc ceasului meu biologic. Seara am mai multă energie. Şi, în plus, traficul e mai lejer la ora la care plec eu de la serviciu". Tocmai din acest motiv, Amalia Enache merge la slujbă cu scuterul.

"Întâi de toate, e pasiunea de a merge pe două roţi. La 15 ani, când m-am suit prima dată pe o motocicletă, am avut senzaţia comparabilă cu aceea când te îndrăgosteşti: e atât de frumos momentul, încât vrei să-l repeţi iar şi iar.

Cu atât mai bine cu cât se înjumătăţeşte timpul în trafic şi răul pe care îl fac mediului", îşi motivează alegerea. Amalia nu face diferenţa dintre omul de pe ecran şi cel din viaţa reală: "Nu-mi schimb faţa, personalitatea, caracterul la intrarea în studio. Zâmbesc la fel de mult, mă întristez la fel şi pun tot atâta pasiune în ce fac. Pentru alte referinţe, rog contactaţi departamentul de PR-PRieteni buni.

Ei mă ştiu cel mai bine. Am făcut un sondaj: Paula Herlo zice că sunt o fiinţă caldă şi fascinantă, Toni spune că ştiu să alin şi să ascult, Mihai Codreanu spune că sunt puternică mental... Alţii ar putea să vă spună lucrurile pe care nu le suportă la mine."

"Mă fascinează oamenii care salvează oameni"

Cele mai puternice amintiri ale reporterului Amalia Enache, din cele care i-au lăsat "urme"? "Vă dau un singur exemplu din cele câteva sute: un reportaj pe care l-am făcut în centrele de reeducare, ţinute în mare discreţie, pentru adolescenţii din Germania cu mari probleme (droguri, alcool, violenţă, abandon şcolar, familii destrămate), aflate în locuri ascunse din România.

Câteva sate izolate, în vârf de munte sau case ridicate direct în sălbăticia României au devenit ultima speranţă pentru aceşti copii. Sunt fascinată de oamenii care salvează alţi oameni şi de cei care reuşesc să se ridice din cel mai adânc şi murdar noroi.

Dintre locurile vizitate, cel mai uimitor mi s-a părut Africa. Numai acolo poţi înţelege câtă frumuseţe şi diversitate există în lume şi totodată câtă injustiţie. A fost cumplit când m-am dat la o parte să treacă o negresă care ducea ceva greu, iar ea s-a oprit mirată şi a rămas neclintită minute bune. Nişte englezi mi-au strigat râzând că nu va trece niciodată înaintea unui alb. Nu voi putea să-i uit privirea când am pus mâna să o ajut."

Pe 1 decembrie, Amalia va fi partenera de dans a campionului Mihai Petre la "Dansez pentru tine" şi are emoţii: "Ce bine ar fi fost dacă luam ceva lecţii în copilărie, îmi zic! Era ca mersul pe bicicletă pesemne, imediat mi-aş fi amintit.

Din păcate însă, am luat de la zero povestea cu dansul şi într-un ritm foarte alert. Dar Mihai a avut tact, răbdare, încăpăţânare. La început îmi părea imposibil, apoi greu, apoi din ce în ce mai frumos. A devenit ca un drog, pentru că, deşi mă dureau picioarele şi simţeam o epuizare totală, a doua zi abia aşteptam să mă întorc la repetiţii.

Curioasă mai este viaţa şi câte mai descoperim noi trăind! E suficient să te gândeşti la copilul care va zâmbi larg pentru că ai dansat pentru el, ca să îţi zâmbeşti tu ţie, indiferent de cât ţi se umflă picioarele. De ce oare m-am uitat de o mie de ori la tangoul din <> şi nu am învăţat să-l dansez?"

A devenit ca un drog, pentru că, deşi mă dureau picioarele şi simţeam o epuizare totală, a doua zi abia aşteptam să mă întorc la repetiţii
Amalia Enache

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite