Alunecări de teren ucigaşe în Filipine, inundaţii catastrofale în Bolivia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vizibile fiind doar vârfurile arborilor de cocos şi unele acoperişuri. Eforturile echipelor de salvare sunt îngreunate de drumurile blocate, de podurile rupte şi întreruperea comunicaţiilor, la

vizibile fiind doar vârfurile arborilor de cocos şi unele acoperişuri. Eforturile echipelor de salvare sunt îngreunate de drumurile blocate, de podurile rupte şi întreruperea comunicaţiilor, la care se adaugă şi lipsa echipamentelor. "Credem că sub dărâmături au fost prinse circa 2.500 de persoane", a declarat colonelul Raul Farnacio, coordonatorul operaţiunilor militare de salvare, citat de Reuters. El a precizat că, până în prezent, au fost descoperite 16 cadavre în satul Guinsaugon, o comunitate cu 3.000-4.000 de locuitori, situată la poalele munţilor, şi unde, ieri, a fost înregistrat şi un cutremur de intensitate redusă. Preşedintele Gloria Arroyo a anunţat că echipe de salvare suplimentare se îndreaptă spre zona sinistrată, adăugând ca în zonă vor fi trimise şi nave militare. Din nefericire, sub tonele de nămol a fost îngropată şi o şcoală. Rosette Lerias, guvernatorul provinciei Leyte, a declarat că în instituţia de învăţământ acoperită de pământ se aflau foarte mulţi copii şi femei care participau la un eveniment local.
"Nu se mai vede nici o casă, nici o clădire. Este numai noroi". Există informaţii că zona din jurul oraşului Saint Bernard a fost acoperită în proporţie de 90 la sută de stratul de noroi. Începând din 6 februarie, regiunea a fost afectată de ploi torenţiale care au provocat moartea a 20 de persoane săptămâna aceasta.
80 la sută din teritoriul bolivian, sub ape
În America Latină, mai precis în Bolivia, din cauza ploilor torenţiale căzute în ultimele zile, zeci de mii de oameni trăiesc un adevărat coşmar.
Precipitaţiile din ultimele săptămâni au afectat 80% din teritoriul bolivian.
Aproximativ 20 de mii de familii au rămas fără locuinţe şi zeci de mii de hectare agricole au fost înghiţite de ape. Zonele puternic devastate de potop sunt Beni, La Paz, Potosí, Pando, părţi din Tarija şi Santa Cruz.
Autorităţile de la La Paz au trimis echipe de salvare în zonele calamitate. Preşedintele Evo Morales a declarat starea de urgenţă şi a făcut un apel către comunitatea internaţională.
ţara a primit, deja, un ajutor financiar internaţional de două milioane de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite