Alpinismul utilitar - solutia ieftina pentru lucrarile de hidroizolatii la blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul utilitar Valentin Pelle s-a specializat in lucrari la blocurile de locuinte: remediaza infiltratiile de apa pe fatade, face reparatii inainte si dupa montarea tamplariei PVC. Operatiunile

Alpinistul utilitar Valentin Pelle s-a specializat in lucrari la blocurile de locuinte: remediaza infiltratiile de apa pe fatade, face reparatii inainte si dupa montarea tamplariei PVC. Operatiunile legate de montarea tamplariei, cel putin, sunt absolut necesare, pentru ca instalarea geamurilor termopan sau a unei noi rame de fereastra, chiar daca efectuata de specialisti de firma, se lasa cu distrugerea termoizolatiei. "Cand se scoate o tamplarie veche de la locul ei si se monteaza alta noua din PVC, protectia termica si izolatia de jur imprejurul ferestrei se distrug", spune Pelle. "Raman niste spatii goale intre rama si perete pe care lucratorii nu le astupa cum trebuie. Dupa ce trantesc o fereastra noua, mai adauga de jur imprejur spuma de fixare, care nu are viata lunga. In cateva saptamani, sub actiunea ploii si a soarelui, se imbiba cu apa ca un burete, devine sfaramicioasa, iar pe dinauntru apare mucegai". Alpinistul, care are mai bine de 10 ani experienta in domeniul constructiilor, reface atat partea de izolatie, cat si fatada, "ca sa nu apara probleme cu primaria". Pe dinafara blocului, atarnat in coarda, reface cu mortar glaful, foloseste din belsug chit hidroizolant, vopseste. Infiltratiile de apa, probleme la rosturile verticale intre blocuri tot el le remediaza, la cererea asociatiilor de proprietari. Lucrarea este mai ieftina, mai rapida, mai "curata" si mai sigura decat daca s-ar apela la clasica firma de constructii. "Infiltratiile sunt pacatoase, in primul rand pentru ca dureaza pana descoperi locul pe unde intra apa", spune Pelle. "Un alpinist are mobilitate mai mare, pe cand o firma de constructii trebuie sa monteze ditamai schela, sa dea gauri in perete ca sa o fixeze... E deja santier. La un bloc cu 4 etaje, montarea schelei conform normelor de securitate dureaza cel putin 4 zile - un alpinist utilitar, in timpul asta, si-a terminat toata treaba". In plus, adauga cataratorul, e vorba si de calitatea celor care efectueaza lucrarea. "N-am auzit ca vreun alpinist sa se urce baut pe bloc, si, in loc de mortar, sa trimita jos cosul cu bere".
Tarifele percepute de firma de alpinism utilitar sunt urmatoarele: 15 euro plus TVA pe metrul liniar (pretul include manopera si materialul folosit) pentru remedieri de infiltratii, 600.000 lei pe metrul liniar pentru protectia tablei verticale de rosturi intre blocuri, 15 euro plus TVA pentru reparatii interioare si exterioare la instalarea ferestrelor noi din PVC si aluminiu. Tot prin firma se mai pot degaja materiale de pe terase cu acces dificil, varui fatade, repara stresini, monta si demonta antene si cabluri telefonice sau se pot efectua recuperari "speciale" (descinderi pe geam, din afara, in caz de "mi-am incuiat cheile in casa").

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite