Alocaţia de hrană, majorată la opt lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele asistate primesc zilnic o masă de prânz completă

Din această primăvară, alocaţia de hrană acordată de Cantina de Ajutor Social Braşov va fi mai mare, la fel ca şi numărul maxim de persoane care pot beneficia de aceste servicii.
Astfel, de la 1 mai, pentru masa de prînz - care conţine trei feluri de mâncare - vor fi alocaţi 8 lei de persoană. Numărul beneficiarilor va ajunge şi el la 200. În prezent, la cantina braşoveană mănâncă zilnic 144 de persoane, dintre care 111 beneficiază în mod gratuit de hrană. Celelalte 31 de persoane plătesc 30% din venitul minim garantat pe persoană.
Măsură necesară
Majorarea alocaţiei de hrană a fost solicitată de către Direcţia de Servicii Sociale, în subordinea căreia se află cantina, şi era absolut necesară, întrucât firmele de catering nu mai erau interesate să presteze acest serviciu către municipalitate.
Un singur
ofertant
Motivaţia firmelor de profil o constituia tocmai faptul că alocaţia pentru mâncare de 7 lei nu era suficientă pentru acordarea unei mese complete. De exemplu, la licitaţia de servicii catering, în anul 2008 s-a înscris un singur ofertant, iar acest fapt a creat o serie de nemulţumiri atât furnizorului de alimente, cât şi beneficiarilor.
Din această cauză, prelungirea contractului s-a realizat cu mare greutate pentru primele patru luni ale anului 2009. Prin majorarea alocaţiei edilii speră să atragă mai multe firme pe viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite